Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πλακιωτάκης για την επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά της Ρόδου: Η προστασία της ανθρώπινης ζωής μέλημά μας

Έχουν ήδη περισυλλεγεί 29 συνάνθρωποι μας και οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Δήλωση Πλακιωτάκη για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου ύστερα από τη βύθιση σκάφους που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία. Έχουν ήδη περισυλλεγεί 29 συνάνθρωποι μας και οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας. Τα δύο τελευταία χρόνια, σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχουν διασωθεί πάνω από 6000 άτομα. Όπως πάντα, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα, σώζει ζωές στο Αιγαίο, καταλήγει η δήλωση του Γιάννη Πλακιωτάκη.

Συνεχίζονται οι έρευνες ανοιχτά της Ρόδου

Σύμφωνα με το ΥΝΑΝΠ και αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου, εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης σε διεθνή ύδατα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζονται τα εξής:

Το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που διέσωσε δύο (02) εκ των είκοσι εννέα (29) μέχρι στιγμής διασωθέντων αλλοδαπών, τους έχει μεταφέρει στη ν. Κάρπαθο.Το Δ/Ξ ελληνικής σημαίας που περισυνέλεξε τους υπόλοιπους είκοσι επτά (27) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών βρίσκεται εν πλω προς τον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω, προκειμένου να τους αποβιβάσει.Στην επιχείρηση που συνεχίζεται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι ΔΒΔ εντάσεως 5-6 bf, επιχειρούν κατά τον παρόντα χρόνο ελικόπτερο Π.Α., δύο (02) πλοία Π.Ν. και τρία (03) παραπλέοντα πλοία, ενώ στην περιοχή κατευθύνεται και  Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Πηγή