Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πλεύρης για τις εικόνες-σοκ στον Ωρωπό: «Πρόκειται για απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια βασανισμού

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες σύμφωνα με τις οποίες νοσηλευτές του Δημοτικού Ασθενοφόρου πλένουν με το λάστιχο 70χρονη γυναίκα με ψυχική ασθένεια στην πιλοτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό για να την βάλουν μέσα στο όχημα.

Το απάνθρωπο αυτό περιστατικό συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου, όταν μετά από καταγγελίες κατοίκων ιδιωτικό ασθενοφόρο έφτασε σε αυτήν την πολυκατοικία στον Ωρωπό για να παραλάβει μια 70χρονη γυναίκα που λόγω ψυχικών προβλημάτων ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου βρήκε τη γυναίκα σε άθλια κατάσταση. Έπρεπε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Επέλεξαν όμως πρώτα να την πλύνουν, όχι στο διαμέρισμα της, αλλά γυμνή στην πυλωτή και μάλιστα με πιεστικό λάστιχο.

Τι λέει ο υπουργός Υγείας για το περιστατικό

«Μιλάμε για απαράδεκτο απάνθρωπο γεγονός που ξεπερνά τα όρια της προσβολής της ανθρώπινης προσωπικότητας και φτάνει στα όρια του βασανισμού ενός ατόμου. Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι πλήρωμα ιδιωτικού ασθενοφόρου που συμβάλλεται με το δήμο Ωρωπού και στα οποία το υπουργείο Υγείας δεν έχει καμία αρμοδιότητα ελέγχου. Ούτε εγκρίνονται, ούτε αδειοδοτούνται από το υπουργείο Υγείας. Όμως ο ένας από τους δύο είναι υπάλληλος στο στο Δαφνί και το υπηρεσιακό συμβούλιο του είχε δώσει τη δυνατότητα να κάνει ιδιωτικό έργο. Παρόλο που αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά την κάνει ως ιδιώτης σε ιδιωτικό έργο δεν έχει θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ήδη έχει τεθεί σε αργία από χθες και παράλληλα κινείται η διαδικασία του πειθαρχικού», τόνισε αναφερόμενος στο σοκαριστικό περιστατικό ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega».


Πηγή