Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πλεύρης : Πάμε για διεύρυνση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού – Τι θα ισχύει για το πιστοποιητικό | ΕΛΛΑΔΑ

Ορθάνοικτο άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης το ενδεχόμενο διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις σημερινές ανακοινώσεις.

«Η κυβέρνηση προφανώς και το επόμενο διάστημα θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης.

Οπως είπε ο κ. Πλεύρης «έχουμε δει ότι υπάρχει μεγάλη κάλυψη και επιθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν και λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την υπορεωτικότητα». Πρόσθεσε ακόμη ότι στις ηλικίες άνω των 60 ετών που η αναμνηστική δόση έγινε εμμέσως υποχρεωτική καθώς δεν υπάρχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων που δεν έκαναν την τρίτη δόση, «δείχνουν τον δρόμο να υπάρξουν αντίστοιχες ρυθμίσεις, προκειμένου να έχουμε τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη που να μας προστατεύει από τον κορωνοϊό».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού είναι πλέον κυρίαρχη και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εμβολιαστούν. Μάλιστα, ζήτησε να σταματήσει η διακίνηση ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν τα εμβόλια δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρoν καθώς την καλύπτουν, όπως είπε. Πρόσθεσε δε πως και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει κατά 10 μονάδες. Ενώ, το ποσοστό άνω των 60 ετών που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού. υπερβαίνει το 90%.

Νέα μέτρα: Σε ισχύ από αύριο στις 6, τέλος η μουσική και οι όρθιοι σε εστίαση-διασκέδαση -Ρεβεγιόν ως τις 2

Πλεύρης: Fake news από Πολάκη -Ντροπή να λέει ότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν την Όμικρον

Ο υπουργός προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή πλήττονται κυρίως οι νεότερες γενιές, 18-30 ετών που κατά βάση νοσούν ασυμπτωματικά. Συνέστησε ότι όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας. Στα οικογενειακά τραπέζια θα πρέπει να γίνονται τεστ. «Τα δεδομένα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πανδημίας, αλλά δεν μας οδηγούν σε κανέναν εφησυχασμό», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.


Πηγή