Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ποια είναι η νέα επιχείρηση του Ναδάλ -Καμία σχέση με το τένις

«Ανοίγει» τα φτερά του ο διάσημος τενίστας, Ραφαέλ Ναδάλ, καθώς πέρα από το τένις θα ασχοληθεί και με την… ιστιοπλοϊα.

Ο 22 φορές νικητής του Grand Slam ζει μεγάλες στιγμές μετά τη γέννηση του πρώτου του παιδιού με τη σύζυγό του Μέρι Περέλο, και μόλις έβαλε… πλώρη για νέες εμπειρίες.

Συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας με δική του ομάδα

Ο Ισπανός τενίστας έχει λατρεία με τη θάλασσα και πολύ περισσότερο με την ιστιοπλοϊα, γι’ αυτό το λόγο και μόλις υπέγραψε συμβόλαιο για να αποκτήσει τη δική του ομάδα σκαφών που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που θα διεξαχθεί στο τέλος του 2023.

Ο Ναδάλ ήθελε να υποστηρίξει μια πρωτοβουλία σε ένα από τα μεγάλα του πάθη: τη θάλασσα και πλέον θα είναι ιδιοκτήτρης της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα UIM E1, το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών σκαφών στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, η ιδέα του τουρνουά γεννήθηκε ενώ ο Αλεχάντρο Αγκάγκ -ο εμπνευστής του-, έκανε μια βόλτα κατά μήκος ενός ποταμού κοντά στο σπίτι του στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του lockdown.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συμμετέχω σε ένα έργο όπως το E1, το οποίο εκτιμά τη βιωσιμότητα και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία στο σύνολό της, ιδίως στις παράκτιες κοινότητες», δήλωσε ο Ναδάλ μετά την παρουσίαση.

«Μου αρέσει επίσης το γεγονός ότι η E1 έχει σαφή αποστολή και δεσμεύεται για τη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Ως επαγγελματίας αθλητής, αναγνωρίζω ότι η επίτευξη οριακών κερδών έχει θετικό αντίκτυπο στην απόδοση. Η εφαρμογή του ίδιου ανταγωνιστικού πνεύματος και της ίδιας προσέγγισης στην E1 για τη βελτιστοποίηση των επιδόσεων και της αποδοτικότητας της βιώσιμης θαλάσσιας κινητικότητας είναι καλά νέα για τους ωκεανούς μας», εξήγησε ο τενίστας.


Πηγή