Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ποιοι απεργούν σήμερα

Στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες έχουν κηρύξει σήμερα πολλά σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς η Πρωτομαγιά έχει οριστεί ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Η ΓΣΕΕ έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10:00 στο Σύνταγμα και στον Πειραιά στις 11:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη, με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών».

Τέλος, διάφορα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στο Μουσείο, για την δική τους απεργιακή συγκέντρωση.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

  • Λεωφορεία: Κινούνται 09:00 έως 21:00
  • Μετρό: κινείται απο τις 09:00 έως 18:00. Προσοχή! Λόγω απεργίας στα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό, δεν θα γίνει κανενα δρομολόγιο στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3
  • Τρόλεϊ: Δεν θα κινηθούν, 24ωρη απεργία
  • ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός, Γραμμή 1 Μετρό): Κινείται απο τις 08:00 έως λήξη της βάρδιας
  • Τραμ: Κινείται απο τις 06:00 το πρωί
  • ΟΣΕ και Προαστιακός: 24ωρη απεργία

Ποια δρομολόγια τρένων ματαιώνονται για την Πρωτομαγιά

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Λόγω της απεργίας ματαιώθηκαν τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας 30 Απριλίου στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη (που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων σήμερα.

Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, (Τρίτη μεσάνυχτα προς Τετάρτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Δεμένα τα πλοία

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία ξεκίνησε στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου και θα λήξει τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

«Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδικούμε την άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού, την ανάκληση των μειωμένων ειδικών συνθέσεων με κατάργηση του νόμου 4150/2013, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την άμεση και ορθή καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Στην απεργία για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς συμμετέχουν με 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών ( Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αλλά και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμάνιων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), σε ανακοίνωσή της, ζητεί την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων και των συνεπειών τους, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και παροχή αξιοπρεπών συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Με προσωπικό ασφαλείας τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Με προσωπικό ασφαλείας θα εξυπηρετούνται τα δρομολόγια των γραμμών του ΟΑΣΘ, καθώς το συνδικάτο των εργαζομένων δίνει το «παρών» στις απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά την απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με προσωπικό ασφαλείας θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο στις 04:50 και το τελευταίο στις 23:00 περίπου.

Δεν κυκλοφορούν εφημερίδες

Σήμερα δεν θα εκδοθεί καμία εφημερίδα. Οι συντάκτες όλων των εφημερίδων θα εργαστούν την Πρωτομαγιά για την έκδοση των εφημερίδων που θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη 2 Μαΐου.

localStorage.clear();


Πηγή