Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ποιοι συμμετέχουν σήμερα στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Προχωρώντας σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα, την πρώτη «μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια», όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, η Ένωση των Δημοσίων Υπαλλήλων διεκδικεί την ικανοποίηση μισθολογικών και ασφαλιστικών αιτημάτων.

Ορισμένοι φορείς του δημοσίου σήμερα θα υπολειτουργούν, ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης, προγραμματίζεται στις 11:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094569078-0’); });

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει μειώσεις της τάξης του 40%  στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων και κάνει λόγο για οικονομική αφαίμαξη, η οποία «δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων. Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Το κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως».

Για το ασφαλιστικό, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων καταγγέλλει πως «είτε καταφέρει η Κυβέρνηση να αποφύγει είτε να αναστείλει τις περικοπές στις παλιές συντάξεις, οι νέοι συνταξιούχοι μετά τον Μάιο του 2016 νιώθουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα του Νόμου Κατρούγκαλου. Οι περικοπές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το Ν. 4387/2016 ξεκινούν από 7% για ΥΕ κατηγορία με 20 χρόνια ασφάλισης και κορυφώνεται στο 35% για ΠΕ κατηγορία με 40 χρόνια ασφάλισης. Οι μειώσεις είναι αντίστοιχες στα επικουρικά ταμεία αλλά και στο ΕΦΑΠΑΞ».

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει αναγκαία όσο ποτέ την ένταξη στα ΒΑΕ με συνταξιοδοτικό όφελος για τους εργαζόμενους σε αυτά, ύστερα από τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. «Η διεύρυνση των επαγγελμάτων, που θα ενταχθούν, με αναβάθμιση των κατηγοριών στην καταβολή του επιδόματος, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, χωρίς αποχαρακτηρισμούς θα εξακολουθήσουν να είναι στην προμετωπίδα των δίκαιων αιτημάτων μας».

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση.

Ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση

Στην απεργία έχουν ανακοινώσει πως συμμετέχουν:

  • Η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους
    τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να δώσουν μαζικά και ενωτικά το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 «στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτών που εφαρμόζει και η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.»
  • Η ΟΕΝΓΕ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και τονίζουν, μεταξύ άλλων: «Απεργούμε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να δώσουν σε όλους τους γιατρούς ειδικευόμενους, μόνιμους, επικουρικούς το σύνολο των αναδρομικών και όχι μόνο ένα μέρος από τα κλεμμένα και να επαναφέρουν τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012».
  • Η ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην κινητοποίηση και διοργανώνουν προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας. Διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς τους, διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ, άύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγείας στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η αναλογία για κάθε 1 αποχώρηση, 1 πρόσληψη που παγιοποιεί τις τραγικές σημερινές ελλείψεις και ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Δικηγορικών Συλλόγων. Όπως αναφέρουν απεργούν και διαμαρτύρονται «για την προσπάθεια αλλαγής των εργασιακών μας σχέσεων και τον κίνδυνο απώλειας κατοχυρωμένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων»
  • Η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης κατεβαίνουν μαζί με την ΑΔΕΔΥ σε 24ωρη απεργία, καλώντας «όλους τους εκπαιδευτικούς να ενώσουν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους τα σωματεία και τα συνδικάτα, στη μεγάλη πανδημοσιοϋπαλληλική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλατ. Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ». Μεταξύ άλλων διεκδικούν προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας, υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, μισθολόγιο αξιοπρέπειας με σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα και εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή