Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ποιος είναι ο δρομέας με τα διακριτικά της ΑΕΚ που γιούχαραν στη Θεσσαλονίκη

Από ένα… θερμό επεισόδιο συνοδεύτηκε ο τερματισμός του σημερινού διεθνούς μαραθωνίου «Άγιος Αλέξανδρος», καθώς κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ όταν εντόπισαν έναν δρομέα που έτρεχε με τα διακριτικά της ΑΕΚ, άρχισαν να τον γιουχάρουν. Εκείνος φάνηκε από το video του thestival.gr να κάνει μια κίνηση προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα τα «αίματα» να ανάψουν.

Ο δρομέας αυτός είναι ο Γιώργος Ζαχαριάδης, γνωστός οπαδός της Ένωσης που ο κόσμος τον γνωρίζει ως ΤΕΜΟΝΑΕΚ. Αστυνομικός στο επάγγελμα, ξεκίνησε το τρέξιμο από τότε που θα έδινε τα αθλήματα για να εισαχθεί στη σχετική σχολή. Έκτοτε συνεχίζει τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων ακάθεκτος, με τους υπερμαραθωνίους να είναι πλέον η ενασχόλησή του εκτός υπηρεσίας.

Με νερό, ψωμί και ελιά για φαγητό, και φρούτα ή μέλι όταν χρειάζεται γλυκό, ξεκίνησε τον μαραθώνιο το 2010 και από τότε συμμετείχε στον Ευχίδειο άθλο, στο Σπάρταθλον, στον Δρόμο Αθανάτων και στον Αυθεντικό Φειδιπίδειο δρόμο. Πέρσι, έβαλε στόχο και τον κατάφερε, να κάνει τη διαδρομή από την Παναγία Σουμελά Καστανιάς Βέροιας μέχρι έφτασε την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Ματσούκα-Τραπεζούντας, τρέχοντας 1.924 χιλιόμετρα σε 27 ημέρες.

Γεννημένος στην Πτολεμαΐδα, Πόντιος στην καταγωγή, κάτι που όχι μόνο δεν κρύβει, αλλά φροντίζει να αναδεικνύει, τρέχει πάντα ερασιτεχνικά, δεν τον ενδιαφέρει ο χρόνος (αν και έχει σημαντικές επιτυχίες στο παλμαρέ του) παρά μόνο να τερματίσει, ενώ πάντα φοράει το έμβλημα και τα χρώματα της αγαπημένης του ΑΕΚ. Άλλωστε, εκεί οφείλεται και το ΤΕΜΟΝΑΕΚ (Τ΄ Εμόν + ΑΕΚ), «Η δική μου ΑΕΚ».

localStorage.clear();


Πηγή