Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

«Πολύ ύποπτη» η φωτιά που απείλησε και σπίτια στο Σίδνεϊ

Εμπρησμό βλέπουν οι αρχές της Αυστραλίας πίσω από τη μεγάλη φωτιά που έχει απειλήσει και σπίτια στο Σίδνεϊ. Η πυρκαγιά άρχισε το Σάββατο και έχει ήδη κάψει έκταση 25 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα νότια προάστια της πόλης.

Υπήρξαν και προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους κάποιων περιοχών για απειλή της ζωής τους, ωστόσο τώρα η Πυροσβεστική τονίζει πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας χαρακτήρισε την πυρκαγιά ως «πολύ ύποπτη». «Πως τολμά ο οποιοσδήποτε να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των πυροσβεστών μας και να πλήττει όλες αυτές τις κοινότητες» δήλωσε εκπρόσωπός της, αναφερόμενος στον πιθανό εμπρηστή.

Ορισμένοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ σε άλλους οι αρχές είπαν πως είναι πολύ επικίνδυνο να φύγουν.

Όπως σημειώνει το BBC, ο καιρός αυτό το διάστημα στην Αυστραλία είναι υπερβολικά ζεστός, με τους ισχυρούς ανέμους να τροφοδοτούν τις πυρκαγιές.

Σήμερα ωστόσο οι άνεμοι είναι ηπιότεροι, διευκολύνοντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην προσπάθεια περιορισμού της φωτιάς.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τους φράκτες των σπιτιών αλλά δεν χάθηκαν περιουσίες.

Η αστυνομία έχει κηρύξει την περιοχή σκηνή εγκλήματος.

Ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ επαίνεσε την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών.

(φωτογραφία αρχείου)

localStorage.clear();


Πηγή