Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για νέο στέλεχος κορωνοϊού στην Κίνα

Τα νούμερα που δίνει στη δημοσιότητα η Κίνα υποτιμούν την πραγματική κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «ανησυχεί» για την αύξηση των λοιμώξεων από την COVID-19 στην Κίνα, δήλωσε την Τετάρτη ο Γενικός Διευθυντής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προτρέποντας ξανά το Πεκίνο να παρέχει γρήγορα και τακτικά δεδομένα για νοσηλείες και θανάτους στη χώρα.

Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι υπάρχει νέο στέλεχος του κορωνοϊού στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, εν μέσω ανησυχίας για το νέο ξέσπασμα της ασθένειας στη χώρα μετά την κατάργηση των μέτρων «μηδενικής Covid».

Ο ΠΟΥ ζητά πιο αξιόπιστα στοιχεία από την Κίνα για την πορεία της πανδημίας

«Συνεχίζουμε να ζητάμε από την Κίνα πιο γρήγορα, τακτικά, αξιόπιστα δεδομένα για νοσηλείες και θανάτους» είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ σε ενημέρωση των ΜΜΕ.

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί για τον κίνδυνο για τη ζωή στην Κίνα και έχει επαναλάβει τη σημασία του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων για την προστασία από νοσηλεία, σοβαρές ασθένειες και θάνατο» πρόσθεσε.

Η ανάλυση των δεδομένων της Κίνας έδειξε επικράτηση των Όμικρον BA.5.2 και BF.7, σύμφωνα με τα δεδομένα που αναφέρει ο ΠΟΥ.


Πηγή