Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Προβλέπεται να ξοδέψουμε πάνω από 1,1 δισ. στην επένδυση του Athens Alive»

Αποκαλυπτικός ο εκπρόσωπος της Redstone, Μαρκ Αλεξάντερ για τις εξελίξεις στο Athens Alive. Η εμπλοκή της εταιρίας σε Ρόμα και Μπορντό, η σύμπλευση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, οι εξελίξεις με την κυβέρνηση, ο Πιεμπονγκσάντ και η ελεύθερη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους πολίτες!

Την στιγμή που οι διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, η υλοποίηση του «Athens Alive» συνεχίζεται αθόρυβα και μεθοδικά.

Το κονσόρτιουμ που βρίσκεται πίσω από το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ, το οποίο θα αναβαθμίσει το ΟΑΚΑ και θα αλλάξει εντελώς την εικόνα του Παναθηναϊκού, παραμένει σε συνεχή συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να ευοδωθεί το πλάνο που έχει εκπονηθεί.

Η χρυσή τομή με την κυβέρνηση δείχνει να έχει βρεθεί, εξ ου και η πρόσφατη επίσκεψη του εκπροσώπου της Redstone, Μαρκ Αλεξάντερ στην Αθήνα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον διεθνή διαγωνισμό του Ολυμπιακού Σταδίου ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο της Redstone και μέλος της κοινοπραξίας για το «Athens Alive», Μαρκ Αλεξάντερ να βγαίνει μπροστά αποκαλύπτοντας σε συνέντευξη του στο gazzetta.gr, τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά το μεγάλο πρότζεκτ για τον Παναθηναϊκό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Redstone βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με Μπορντό και Ρόμα προκειμένου να εμπλακεί σε ανάλογα πρότζεκτ δείγμα του βεληνεκούς και της σοβαρότητας διέπει τον συγκεκριμένο όμιλο.

Το στέλεχος της Redstone υποστήριξε  πως ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί σε αυτά τα πρότζεκτ, το Athens Alive και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται στο επίκεντρο και δεν συνδέονται με τις δραστηρίοτητες της εταιρίας στο εξωτερικό.

Επίσης αναφέρθηκε στις παράπλευρες δραστηριότητες που θα φιλοξενήσει το Athens Alive, την φιλοξενία των τμημάτων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αλλά και αθλητών από το βόρειο τμήμα της Αθήνας, αλλά και τις θέσεις εργασίας.

Παράλληλα τονίστηκε η άψογη, αθόρυβη και ουσιαστική συνεργασία με τις ομάδες εργασίας της κυβέρνησης για τον συντελεστή δόμησης για τον 0,6,ενώ εκθείασε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η συνεργασία σας με την κυβέρνηση για το Athens Alive;

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συνεννόηση που έχουμε με την ελληνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει κάνει τέτοιου είδους συμφωνίες σε όλο τον κόσμο. Η μέχρι στιγμής εμπειρία μας στην Ελλάδα είναι πολύ καλή. Όλοι με ρωτούν εάν είμαστε ικανοποιημένοι από την ελληνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση σας είναι υπέροχη, πραγματικά εξυπηρετική. Προχωρούμε για τον διεθνή διαγωνισμό του Ολυμπιακού Σταδίου που αναμένουμε σύντομα για να ανταποκριθούμε».

Παραμένει το μπάτζετ για το Athens Alive στο 1,1 δισ. ευρώ;

«Οι προβλεπόμενες δαπάνες μας έχουν αυξηθεί ελαφρώς. Έτσι αναμένουμε να ξοδέψουμε για την οικοδόμηση του project πάνω από 1.1 δισ. ευρώ. Πολλά από αυτά εξαρτώνται από το που θα βασιστούμε, αλλά και την ελάφρυνση στον συντελεστή δόμησης. Ασφαλώς τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμη, ωστόσο βρισκόμαστε στο σημείο που αυτό περιμένουμε αυτό για να επενδύσουμε στην Ελλάδα».

Εκτός από το ΟΑΚΑ υπάρχει κάποιο πλάνο για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, αλλά και γενικότερα για τους ερασιτέχνες αθλητές;

«Το Athens Alive προτίθεται να παράσχει αθλητικές αλλά εγκαταστάσεις αναψυχής για ολόκληρη την βόρεια πλευρά της Αθήνας. Όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε υψηλών προδιαγραφών, παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις για Ολυμπιονίκες, αλλά και να υποστηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Επίσης σημαντικό κομμάτι ασφαλώς καταλαμβάνει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός προκειμένου να φιλοξενηθούν τα τμήματα του προσφέροντας επίσης παγκοσμίου επιπέδου εγκαταστάσεις. Παράλληλα, στο Athens Alive θα μπορούν βρουν πεδίο δράσης και απλοί άνθρωποι που τους αρέσει το ποδόσφαιρο, το τένις και το τρέξιμο. Όλοι θα έχουν πρόσβαση».

Θεωρείτε με την υλοποίηση του Athens Alive θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον Παναθηναϊκό; Πως σχολιάζετε τις εξελίξεις στα διοικητικά του συλλόγου;

«Σεβόμαστε τον κ. Πιεμπονγκσάντ, αλλά και την απόφαση του κ. Αλαφούζου. Τους δίνουμε χώρο για να διαπραγματευτούν την συμφωνία τους. Οποιοσδήποτε όμως καταλήξει στην ιδιοκτησία του συλλόγου είναι σίγουρο πως το ‘Athens Alive’ θα τους προσφέρει το μεγάλο ‘σπίτι’.

Είναι ζωτικής σημασίας η εμπορική υποστήριξη του νέου σταδίου. Όλα θα εξαρτηθούν από τον διαγωνισμό για το εάν μπορούμε να προσφέρουμε στον σύλλογο εγκαταστάσεις για το νέο στάδιο, μοντέρνες εγκαταστάσεις παγκόσμιας εμβέλειας.

Οι οπαδοί σίγουρα θα απολαύσουν την παρουσία τους εκεί. Σε ότι αφορά το αθλητικό κομμάτι, είμαι αρκετά μεγάλος και σοφότερος για να μην μπορώ να εγγυηθώ επιτυχίες.

Είμαι οπαδός της Άστον Βίλα και ξέρω πως υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στο ποδόσφαιρο, αλλά ελπίζουμε πως ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στις ένδοξες μέρες της ιστορίας του. Θα είμαστε πραγματικά χαρούμενοι εάν αυτό συνδυαστεί με την παρουσία μας».

Σκοπεύετε να εμπλακείτε με ανάλογο πρότζεκτ και στη Ρόμα; Θα επηρεάσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα σας το «Athens Alive»;

«Αν και δεν σχολιάζουμε δημοσίως τέτοιους είδους ζητήματα, μπορούμε να πούμε πως ο Τζίμ (σ.σ.:Τζέιμς Παλότα, ιδιοκτήτης της Ρόμα) είναι ένας υπερβολικά έξυπνος άνθρωπος, ένας από τους κορυφαίους οperators στον κόσμο σε ότι αφορά τις αθλητικές επιχειρήσεις και οτιδήποτε κάνει αξίζει να το προσέξει κανείς. Επιπρόσθετα η Ρώμη, όπως και η Αθήνα είναι από τις πιο σημαντικές πόλεις και η ευκαιρία να κατασκευάσεις κάτι για λογαριασμό του Τζιμ είναι ενδιαφέρουσα.

Αυτό που θα ήθελα να πω στην Ελλάδα, στην Αθήνα και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι πως ότι και αν συμβεί σε άλλες επενδύσεις τις Red Stone σε αθλητικούς τομείς το ‘Athens Alive’ θα παραμείνει στο επίκεντρο και οτιδήποτε κάνουμε με την Μπορντό, την Ρόμα ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα δεν θα επηρεάσει το πρότζεκτ μας στην Αθήνα.

Είναι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και θα ήθελα να καταστήσω σαφές σε όποιους θεωρούν μπορεί να αλλάξουμε άποψη για την επένδυση μας στην Ελλάδα και την οικογένεια του Παναθηναϊκού πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο Athens Alive και τον Παναθηναϊκό».

Πως είναι η συνεργασία σας με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

«Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη ενέργεια και αντοχή. Εχει μεγάλο όραμα για τον Παναθηναϊκό και συνεργαζόμαστε αρμονικά».

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή