Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Προειδοποιεί η Ρωσία: Θα καταρριφθούν οι αμερικανικοί πύραυλοι

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα καταρριφθούν όλοι οι αμερικανικοί πύραυλοι που θα ριφθούν στη Συρία, προσθέτοντας ότι στο στόχαστρο θα μπουν επίσης τα σημεία προέλευσής τους.

Ο Ζασίπκιν διευκρίνισε σε σχόλια που έκανε και μεταδόθηκαν χθες το βράδυ από τηλεοπτικά δίκτυα ότι αναφέρεται σε δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του αρχηγού του ρωσικού γενικού επιτελείου αναφέρει το Reuters.

«Αν υπάρξει πλήγμα από τους Αμερικανούς τότε (…) οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και ακόμη και στα σημεία από τα οποία προήλθαν οι πύραυλοι θα ριφθούν πυρά», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al-Manar TV.

Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε χθες τη διπλωματική ετοιμότητά της για να απαντήσει στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα στη Συρία.

«Επιδιώκουμε μια συντονισμένη απάντηση, όποια κι αν είναι αυτή η απάντηση, για την κατάσταση στη Συρία», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ την Τρίτη το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

localStorage.clear();


Πηγή