Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Προς πώληση τα «λουκέτα της αγάπης» από τις γέφυρες του Παρισιού

Σε δημοπρασία βγαίνουν τον Μάιο τα περίφημα «λουκέτα της αγάπης» που άφηναν οι ερωτευμένοι και οι ρομαντικοί σε γέφυρες του Σηκουάνα, στο Παρίσι.

Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπολογίζεται πως τα λουκέτα που άφηναν τα ζευγάρια ως σύμβολο της αγάπης τους ζυγίζουν μισό τόνο.

Η γέφυρα που «υπέφερε» περισσότερα από τα λουκέτα και είχε κινδυνεύσει με κατάρρευση ήταν η Pont des Arts ενώ πρόσφατα η δημοτική αρχή του Παρισιού αντικατέστησαν τα κάγκελα με γυάλινες πλάκες στην Pont de l’Archevêché.

Τα έσοδα από την πώληση των λουκέτων θα δοθούν σε τρεις οργανώσεις αρωγής προς τους πρόσφυγες, τις Solipam, l’Armée du Salut και Emmaüs Solidarité.

«Αυτή η πώληση είναι ο τρόπος μας να σεβαστούμε την κίνηση όλων εκείνων που ήρθαν στην ανοιχτή και γενναιόδωρη πόλη του Παρισιού να γιορτάσουν την αγάπη τους» δήλωσε ο αντιδήμαρχος της «Πόλης του Φωτός» Bruno Julliard.

«Θέλουμε να παραμείνει το Παρίσι πρωτεύουσα του ρομαντισμού και του έρωτα, να συνεχίσουν να έρχονται ζευγάρια από όλον τον κόσμο. Το Παρίσι είναι μία πόλη ιδιαίτερα ρομαντική, κυρίως ο Σηκουάνας και οι γέφυρές του. Οφείλουμε όμως να προστατέψουμε αυτή την κληρονομιά. Μπορούμε να εκδηλώσουμε την αγάπη μας με άλλο τρόπο εκτός από ένα λουκέτο» πρόσθεσε.

Η δημοπρασία θα αρχίσει στις 10 Μαΐου στο 4ο διαμέρισμα του Παρισιού με επίδειξη των προς πώληση αντικειμένων ενώ η πώληση θα αρχίσει το μεσημέρι της 13ης Μαΐου.


Πηγή