Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Προσέφυγε στο Δικαστικό Συμβούλιο ο κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης στη Ρόδο

Eνώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε χθες, όπως προανήγγειλε η «δημοκρατική», για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ο 53χρονος Ροδίτης, που κατηγορείται για βιασμό μιας 17χρονης Ροδίτισσας και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Φυγόποινων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης.

Του ανταποκριτή μας από τη δημοκρατική στη Ρόδο

Εκπροσωπούμενος από τους δικηγόρους κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Αχιλλέα Δασκαλάκη, ο κατηγορούμενος στην προσφυγή του υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν στην περίπτωσή του οι προϋποθέσεις, που θέτει ο νόμος, για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης.

Φέρεται, όπως τονίζει, να τέλεσε την πράξη που του αποδίδεται στις 11-06-2015, η απολογία του ενώπιον της κυρίας Ανακρίτριας πραγματοποιήθηκε στις 19-04-2017 έπειτα από ένταλμα σύλληψης, χωρίς να λάβει κλήση προς απολογία.

Δηλαδή, μεταξύ της καταγγελίας της ανήλικης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και της απολογίας του μεσολάβησε διάστημα 20 μηνών, κατά το οποίο όχι μόνο δεν έκανε καμία προσπάθεια να διαφύγει από τον τόπο διαμονής του, την Ρόδο, αλλά συνέχισε κανονικά τις κοινωνικοοικονομικές του δραστηριότητες χωρίς να παρουσιάσει καμία εγκληματική ροπή.

Τόνισε ακόμη ότι έχει μόνιμη κατοικία και εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής ή περιστασιακά ως οικοδόμος, ενώ τους τελευταίους 20 μήνες συνέχιζε κανονικά τη ζωή του.

Πρόσθεσε ακόμη οτι δεν έχει αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις για ομοειδή αδικήματα. Τουναντίον, όπως είπε, έχει αθωωθεί για αδικήματα που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν.

Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν έχουν προκύψει εις βάρος του σοβαρές ενδείξεις ενοχής, καθώς σύμφωνα και με ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη δεν διαπιστώθηκαν σημεία πρόσφατων κακώσεων σε οιοδήποτε σημείο του σώματος της καταγγέλλουσας, αλλά ούτε και σημεία ενδεικτικά ή αποδεικτικά πρόσφατης συνουσίας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι λόγοι υγείας επιβάλλουν την παραμονή του στην οικία του και την συχνή επίσκεψη σε θεράποντα ιατρό, καθώς έχει υποβληθεί σε εγχείρηση στο δεξί του πόδι.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η ανήλικη φέρεται να είχε γνωρίσει τον 53χρονο μέσω μιας φίλης της και να μετέβαινε συχνά εκεί προκειμένου να της προβλέπει το μέλλον. Εμφανιζόταν συγκεκριμένα «ειδικός» στο να «ρίχνει τα χαρτιά».

Ο 53χρονος, όπως καταγγέλθηκε, την προσκάλεσε το βράδυ στην οικία του και εκεί αφού της πρόσφερε ένα ποτήρι κρασί, η 17χρονη υποστηρίζει, ότι έχασε τις αισθήσεις της. Πιθανολογεί συγκεκριμένα ότι ο 53χρονος είχε ρίξει στο ποτό της κάποια ουσία και όταν συνήλθε διαπίστωσε ότι είχε αφαιρέσει το παντελόνι της και βρισκόταν από πάνω της προσπαθώντας να έλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί της. Η 17χρονη διατείνεται ότι προσπάθησε να τον απωθήσει και ότι εκείνος την έπιασε από το λαιμό, την απείλησε και την βίασε.

Απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας ο 53χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται υποστηρίζοντας ότι την επίμαχη ημέρα είχε λάβει αντιβιωτική αγωγή γιατί είχε εγχειριστεί στο πόδι, έφερε ράμματα από την εγχείρηση που τον είχαν καθηλώσει και ότι είχε κάνει χρήση αλκοόλ, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πλήρεις τις αισθήσεις του.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η ανήλικη ήταν εκείνη που προκάλεσε την ερωτική τους συνεύρεση ισχυριζόμενος ότι τελούσε ουσιαστικά σε αφασία και δεν θυμάται τι ακριβώς είχε συμβεί.

Πιο συγκεκριμένα ο 53χρονος διατείνεται ότι «έλεγε τα χαρτιά»… προβλέποντας το μέλλον έναντι αμοιβής ύψους 5 ευρώ και ότι η ανήλικη τον επισκεπτόταν ακατάλληλες ώρες ακόμη και μεταμεσονύχτιες προκειμένου να την βοηθήσει να ανακτήσει την σχέση της με έναν Ροδίτη.

Διατείνεται ακόμη ότι του είχε πει ότι ήταν 22 ετών και δεν γνώριζε ότι ήταν ανήλικη κι ότι τον απειλούσε ότι αν δεν την βοηθούσε να τα ξαναβρεί με τον σύντροφό της θα του έκανε κακό. Ο 53χρονος ισχυρίστηκε ακόμη ότι είναι σεξουαλικά ανίκανος.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Ρόδο στη δημοκρατική


Πηγή