Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος η πτήση της Emirates με τον ύποπτο επιβάτη -Όλο το παρασκήνιο, live εικόνα

Προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης η πτήση της Emirates που έθεσε σε συναγερμό τις Αρχές μετά από πληροφορίες για ύποπτο επιβάτη.

Αφού ελέγχθηκε πτήση της Emirates με προορισμό το Ντουμπάι και δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο, οι Αρχές ενημέρωσαν την πτήση UAE209 της ίδιας εταιρείας, που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη, πως έπρεπε να γυρίσει πίσω στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για να ελεγχθεί από κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής.

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος» για δύο πτήσεις της Emirates -Η CIA ενημέρωσε για ύποπτο επιβάτη

Δείτε απευθείας εικόνα από το «Ελ. Βενιζέλος»:

Η πτήση προσγειώθηκε, αφού φέρεται να γύρισε πίσω με συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας. Ο συναγερμός σήμανε έπειτα από πληροφορία για επιβάτη που σχετίζεται με τρομοκρατία.

Θρίλερ στον αέρα με την πτήση της Emirates

Στον αέρα εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ, αφού το αεροπλάνο αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω όταν είχε φτάσει στην Ιταλία. Πριν μπει στον εναέριο χώρο της Γαλλίας, του απαγορεύτηκε η είσοδος στο FIR Παρισιού, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να κάνει κύκλους στον αέρα, αλλά επειδή τα καύσιμα δεν επαρκούσαν ο πιλότος πήρε την απόφαση να γυρίσει πίσω, ενώ ακολούθησε πορεία αποκλειστικά πάνω από θάλασσα, αποφεύγοντας να πετά πάνω από τη στεριά.

Στο αεροδρόμιο έχουν σπεύσει οι Αρχές για να ελέγξουν το αεροσκάφος.

Φωτογραφίες από την ώρα της προσγείωσης της πτήσης:

Η πορεία της πτήσης Αθήνα-Νέα Υόρκη που αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω έπειτα από πληροφορίες της CIA

Δείτε χάρτη του flightradar που δείχνουν την πορεία του αεροσκάφους που αναγκάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα, ενώ πήγαινε στη Νέα Υόρκη (ώρα περίπου 21:45):


Πηγή