Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η προστασία από τα ναρκωτικά

Μία από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποτελεί η προστασία από τα ναρκωτικά. Το υπουργείο, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, επιδιώκει να διευρύνει το μέτωπο κατά των ναρκωτικών, με παρεμβάσεις κοινωνικού, προληπτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), που εδραιώθηκε με την υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας, τον περασμένο Μάϊο, συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη μίας σειράς κοινών δράσεων, που στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, όπως σημειώνει το υπουργείο.

Είκοσι έξι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, υποδιευθύνσεις και Τμήματα Ασφαλείας, συνεργάζονται, ήδη, με 23 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής του ΟΚΑΝΑ, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Φλώρινα, Ζάκυνθο, Ιωάννινα, Βόλο, Έδεσσα, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σύρο, Κω, Καλαμάτα, Τρίπολη και Άμφισσα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η συγκεκριμένη συνεργασία αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα και αφορά την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών αντιμετώπισης σχετικών περιστατικών, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, καθώς και την αμοιβαία ενημέρωση σε διάφορα θέματα. Μεταξύ αυτών, η αιτιολογία της εξάρτησης, η πορεία προς την εξάρτηση, προγράμματα πρόληψης και θεραπευτικά προγράμματα, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του φαινόμενου των ναρκωτικών.

«Η συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ καταδεικνύει τη σταθερή βούληση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προστατεύσει αποτελεσματικά τους πολίτες από τις επιπτώσεις του πολυσύνθετου προβλήματος των ναρκωτικών, που πλήττει κυρίως ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία»,

τόνισε σχετικά ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και πρόσθεσε: «Η ενημέρωση, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση όλων μας είναι ο πιο αποτελεσματικός σύμμαχος στον κοινό αγώνα κατά των ναρκωτικών».


Πηγή