Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πρώην βοηθός του Γουάινσταϊν καταγγέλλει πως την παρενόχλησε και εξαγόρασε τη σιωπή της

Με 125.000 λίρες εξασφαλίστηκε η σιωπή πρώην βοηθού του παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η οποία τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Βρετανίδα Zelda Perkins εξομολογήθηκε στους Financial Times πως υπέγραψε το 1998 ιδιωτικό συμφωνητικό. Ο Γουάινσταϊν της είχε ζητήσει να του κάνει μασάζ, είχε επιχειρήσει να την τραβήξει στο κρεβάτι και την είχε κάνει να ντρέπεται που αποκάλυψε τη συμπεριφορά του.

Ο Γουάινσταϊν έχει αρνηθεί όλες τις καταγγελίες για μη συναινετικό σεξ.

Η πρώην βοηθός του είπε πως κατήγγειλε τον διάσημο παραγωγό όταν μια άλλη συνάδελφός της της εξομολογήθηκε πως είχε κι εκείνη πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο άνθρωπο.

Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες διεκδίκησαν αποζημίωση και τους δόθηκε ποσό 250.000 λιρών αθροιστικά και στις δύο. Προβλεπόταν όμως παράλληλα να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν τους επέτρεπε να γνωστοποιήσουν τις καταγγελίες τους.

Παραβιάζοντας τη συμφωνία αυτή, η Perkins είναι πιθανό να κληθεί να πληρώσει αποζημίωση και άλλα «πέναλτι» για την πράξη της. Ωστόσο η ίδια είπε στους Financial Times: «Θέλω δημόσια να σπάσω τη συμφωνία. Μόνο αν κάποιος το κάνει αυτό μπορεί να γίνει συζήτηση για το πόσο φρικτές είναι αυτές οι συμφωνίες και το πόσο πόνο υφίστανται τα θύματα».

Σύμφωνα με την ίδια, ο Γουάινσταϊν της ζητούσε να του κάνει μασάζ ενώ φορούσε μόνο τα εσώρουχά του, όταν βρίσκονταν μαζί σε ξενοδοχείο.

Η μαρτυρία της είναι παρόμοια με αυτές διαφόρων ηθοποιών του Χόλιγουντ, όπως η Λουπίτα Νιόνγκο και η Γκουίνεθ Πάλτροου, που επίσης περιέγραψαν τον Γουάινσταϊν να ζητά μασάζ στο δωμάτιό του ή σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η Πέρκινς ανέφερε πως πολλές φορές έπρεπε να ξυπνάει τον Γουάινσταϊν το πρωί κι εκείνος επιχειρούσε να την τραβήξει μέσα στο κρεβάτι.

Ο ίδιος ο 65χρονος παραγωγός έχει απολογηθεί για «τη συμπεριφορά του προς συναδέλφους του στο παρελθόν» κι αναγνώρισε πως οι πράξεις του προκάλεσαν «πολύ πόνο». Ωστόσο υποστηρίζει πως πολλές από τις καταγγελίες εναντίον του είναι ψευδείς και επιμένει πως «ποτέ δεν υπήρξαν ενέργειες αντιποίνων σε βάρος γυναικών που απέρριψαν την προσέγγισή του.

Οι κατηγορίες σε βάρος του 65χρονου είναι αντικείμενο ερευνών στο Λονδίνο, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη.

localStorage.clear();


Πηγή