Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Πτήση τρόμου Λάρνακα-Μάντσεστερ: Γυναίκα επιχείρησε να μπει στο πιλοτήριο φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Σε σκηνικό τρόμου μετατράπηκε πτήση από τη Λάρνακα με προορισμό το Μάντσεστερ όταν ημίγυμνη γυναίκα προσπάθησε να εισβάλει στο πιλοτήριο του αεροπλάνου αναφωνώντας «Αλλάχου Άκμπαρ»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, o Φίλιπ Ο’ Μπράιεν, 35 ετών, ήταν επιβάτης πτήσης της Jet2 από τη Λάρνακα της Κύπρου στο Μάντσεστερ την Τρίτη 9 Αυγούστου, όταν η 30χρονη γυναίκα, προκάλεσε το σκηνικό τρόμου λίγο μετά την απογείωση.

Η γυναίκα φαινόταν να υπανίσεται ότι είχε μαζί της εκρηκτικά και ρώτησε επίσης τα παιδιά με τα οποία ήταν μαζί αν ήταν «έτοιμα να πεθάνουν». Είπε επίσης στους τρομοκρατημένους επιβάτες και το προσωπικό ότι οι γονείς της ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

0 35χρονος ήρωας από τη Βρετανία

Ο 35χρονος Βρετανός, επικεφαλής μιας εταιρείας αποχέτευσης, επέβαινε στο αεροσκάφος μαζί με την οικογένειά του. Είπε ότι όλοι είχαν τρομοκρατηθεί, αλλά ενώ έβλεπε τη σκηνή να εκτυλίσσεται, ρώτησε το προσωπικό γιατί κανείς δεν την βάζει στο πάτωμα προτού τελικά παρέμβει ο ίδιος.

Ο Ο’ Μπράιεν, ο οποίος εργαζόταν στην ασφάλεια ως έφηβος, είπε στη Mirror: «Όλα ήταν φυσιολογικά και στη συνέχεια, λίγο μετά την απογείωση, μια γυναίκα ανέβηκε στο διάδρομο γυμνή και χτύπησε την πόρτα του πιλοτηρίου φωνάζοντας “Αλλάχου Άκμπαρ”».

Μίλησα με το προσωπικό και είπα, «Γιατί δεν την έβαλες στο πάτωμα;”.

«Είπαν: «Δεν μπορούμε», σε κατάσταση σοκ. Είπα, «θα το κάνω εγώ», εξηγεί ο πατέρας.

«Όταν λοιπόν η γυναίκα πήγε ξανά στο πιλοτήριο, πήρα τον έλεγχο, την έριξα στο έδαφος και σε εκείνο το σημείο ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Παρίσι».

Ο Ο’ Μπράιεν είπε ότι ρώτησε τη γυναίκα γιατί έλεγε τέτοια πράγματα και ισχυρίστηκε ότι απάντησε: «Αν δεν το έκανα, θα γίνει έκρηξη και όλοι θα πεθάνουν».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισιού νωρίς το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να «ξεφορτωθεί» την ταραχοποιό.


Πηγή