Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Πυρά» της ΔΗΜΑΡ για το επίδομα 300 ευρώ σε βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη

Η ΔΗΜΑΡ ζητάει εξηγήσεις από τη κυβέρνηση για την καταβολή του επιδόματος 300 ευρώ σε βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη.

Σχετική ερώτηση έχει καταθέσει, ήδη, ο πρόεδρος του κόμματος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προς την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζεται ότι «η χορήγηση τέτοιων επιδομάτων, αλλά ακόμη και του ίδιου του 30% της σύνταξης σε εν ενεργεία βουλευτές, καθώς και σε όσους λαμβάνουν ταυτοχρόνως άλλες υψηλές αποζημιώσεις, θίγει ευθέως το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών και συνεπώς τίθεται το ερώτημα εάν η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί στην κατάργηση της χορήγησης αυτού του ποσοστού».

Επίσης, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι η κοινωνία ασφυκτιά από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, οι ανισότητες και τα κενά στο ασφαλιστικό σύστημα οδηγούν σε αστοχίες και προκαλούν το αίσθημα δικαίου των πολιτών.

Επιπλέον, αναφέρει πως «αποτέλεσμα της ανεπάρκειας και προχειρότητας της κυβέρνησης είναι τα τραγελαφικά περιστατικά χορήγησης του επιδόματος που κατευθυνόταν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε κατηγορίες που δεν το είχαν ανάγκη, όπως ορισμένοι βουλευτές-συνταξιούχοι. Είναι αδιανόητο τέτοια έκτακτα επιδόματα να μην πηγαίνουν σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη με ευθύνη της κυβέρνησης».


Πηγή