Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πυροβολισμοί σε βενζινάδικο στα Γλυκά Νερά: Παραδόθηκαν δύο νεαροί που σχετίζονται με την υπόθεση

Παραδόθηκαν στις Αρχές δύο νεαροί που σχετίζονται με την υπόθεση των πυροβολισμών έξω από βενζινάδικο στη Λεωρόρο Λαυρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δυο άνδρες εμφανίστηκαν το πρωί της Παρασκευής (30/12) στη ΓΑΔΑ και παραδόθηκαν για το μακελειό με τους πυροβολισμούς τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι η ένοπλη επίθεση στο βενζινάδικο -που φαίνεται ότι συνδέεται και με την εκτέλεση του περασμένου Ιουνίου στον Γέρακα- σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11:00 τη Δευτέρα (26/12).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, οι δράστες ήταν δυο και επέβαιναν σε ένα ΙΧ τύπου Smart. Το Ι.Χ. κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Λαυρίου στις 11:00, όταν ο συνοδηγός άνοιξε το παράθυρο και πυροβόλησε στον αέρα την ώρα που περνούσε παράλληλα με το βενζινάδικο.

Το βίντεο που δείχνει τους δράστες των πυροβολισμών στη Λαυρίου

Το βίντεο με το Smart στο οποίο επέβαιναν οι δράστες:

Υπενθυμίζεται ότι το πρατήριο ανήκει στην οικογένεια του 38χρονου Γ.Μ. που εκτελέστηκε τον περασμένο Ιούνιο σε βενζινάδικο στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο Γέρακα. Οι Αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για προειδοποιητικό χτύπημα, καθώς οι δράστες γνώριζαν ότι η επιχείρηση ήταν κλειστή και πυροβόλησαν στον αέρα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έκαναν λόγο για συμβόλαιο θανάτου, με τις έρευνες να εστιάζονται στις σχέσεις κυκλωμάτων λαθρεμπόρων και της λεγόμενης Greek mafia.

Όπως ανέφεραν τότε στο iefimerida.gr αξιόπιστες πηγές, «μαφιόζικες επιθέσεις σε βενζινάδικα και συμβόλαια θανάτου που εκτελούνται τα τελευταία χρόνια αποσκοπούν στον έλεγχο του τζίρου από την πώληση νοθευμένης βενζίνης».


Πηγή