Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανάρτηση του διευθυντή γραφείου τύπου της ΝΔ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανάρτηση του διευθυντή γραφείου τύπου της ΝΔ

Σφοδρή κριτική κατά του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού, εξαπέλυσε χθες το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή ήταν η ανάρτηση του κ. Ρωμανού στο Twitter που αφορούσε στην έκτακτη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για lockdown στην Ελλάδα.

Η ανάρτηση του κ. Ρωμανού

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «ο κ. Ρωμανός είχε την έμπνευση να συμπεριφερθεί χειρότερα ακόμα και από τα πιο αισχρά τρολ του Ίντερνετ: δίπλα στο γράφημα του Π.Ο.Υ, με τους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού από την πανδημία στην Ελλάδα, παρέθεσε δημοσκοπήσεις. Η απύθμενη χυδαιότητα και η αλαζονεία του κ. Ρωμανού δεν συνιστούν τίποτε άλλο παρά μόνο ύβρη για την αγωνία των πολιτών και τους συγγενείς των θυμάτων. Ο κ. Μητσοτάκης ή θα στείλει τον κ. Ρωμανό εκεί όπου του αρμόζει ή υιοθετεί αυτή την αθλιότητα».

Από την ΝΔ δεν υπήρχε κάποια αντίδραση έτσι σήμερα το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε με νέα ανακοίνωση  στην οποία επιρρίπτει στον πρωθυπουργό «την ευθύνη για τη χυδαία σύγκριση ανάμεσα σε ανθρώπινες απώλειες και εκλογικά ποσοστά».

«Ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που δεν ντράπηκε να συγκρίνει ανθρώπινες απώλειες με δημοσκοπήσεις, παραμένει ακόμα στη θέση του; Η ευθύνη της συγκεκριμένης χυδαιότητας βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΔ απάντησε κάνοντας λόγο για «δημιουργική στατιστική» ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτοντας το διάγραμμα των Syriza statistics που παρουσίασε στη τελευταία συνέντευξη τύπου του ο κ. Τσίπρας και το διάγραμμα του ECDC για τις ίδιες χώρες και την ίδια περίοδο.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του ενοχλήθηκαν που ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, κατέδειξε ότι με την γελοία δημιουργική στατιστική τους, αντιστρέφουν την πραγματικότητα παίζοντας με νεκρούς. Δεν τους ενόχλησε η αθλιότητα της εργαλειοποίησης θανάτων μέσω Syriza statistics. Τους ενόχλησε ότι την αποκαλύψαμε. Κάποτε έστηναν fake συντονιστικά για να αποκρύψουν νεκρούς, σήμερα δημιουργούν fake statistics για να τους πολλαπλασιάσουν, στοχοποιώντας σταθερά όποιον τους ξεμπροστιάζει. Θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτή τους την αθλιότητα και να ζητήσουν συγγνώμη, πρωτίστως από τις οικογένειες των θυμάτων.

Υ.Γ. Επισυνάπτεται το διάγραμμα των Syriza statistics που παρουσίασε στη τελευταία συνέντευξη τύπου του ο κ. Τσίπρας και το διάγραμμα του ECDC για τις ίδιες χώρες και την ίδια περίοδο.




Πηγή