Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ένατος Ρώσος ανώτερος αξιωματικός

Ο ένατος Ρώσος ανώτερος αξιωματικός φέρεται να σκοτώθηκε στην Ουκρανία.

Ο Αλεξάντερ Βεσπάλοφ φαίνεται πως είναι ο τελευταίος σε μια σειρά υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματικών που σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία πριν από 46 ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο συνταγματάρχης Αλεξάντερ Βεσπάλοφ ήταν διοικητής του 59ου Συντάγματος Αρμάτων Φρουρών.

Παρά την είδηση του θανάτου του, οι πληροφορίες σχετικά με το πού και πώς σκοτώθηκε δεν είναι σαφείς.

Η είδηση του θανάτου του κοινοποιήθηκε σε έναν τοπικό μέσο ανταλλαγής μηνυμάτων, όπου αναγραφόταν ότι ο Βεσπάλοφ πως κηδεύτηκε στην πόλη Οζέρσκ την Παρασκευή. Το μήνυμα, πάντως, έχει διαγραφεί από τότε.

Μια ανάρτηση, που υποτίθεται ότι προέρχεται από την αδερφή του Μπεσπάλοφ, έλεγε ότι «είναι αδύνατο να περιγράψεις με λόγια τι πόνο νιώθεις όταν χάνεις ένα στενό και αγαπημένο άτομο».

Σύμφωνα με το BBC, πάντως, η πληροφορία για τον θάνατο του Ρώσου αξιωματικού δεν έχει επαληθευθεί.

Σημαντικές οι απώλειες του στρατού της Ρωσίας

Την Παρασκευή, η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι περίπου 19.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες με τον ουκρανικό στρατό, ενώ στις 25 Μαρτίου, η Ρωσία ανέφερε τον αριθμό των θυμάτων της σε 1.351.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος θάνατος ανώτερου Ρώσου αξιωματικού είχε συμβεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η ουκρανική πλευρά, στις 23 Μαρτίου, και αφορούσε τον συνταγματάρχη, Αλεξέι Σαρόφ.

Σύμφωνα με το Foreign Policy, ο πόλεμος στην Ουκρανία θεωρείται ότι έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη απώλεια ανώτερων στρατιωτικών της Ρωσίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ίδιο, άλλωστε, επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Μιλώντας στο Sky News, παραδέχθηκε ότι η Ρωσία έχει υποστεί μεγάλες στρατιωτικές απώλειες. «Έχουμε σημαντικές απώλειες στρατιωτών. Είναι μια μεγάλη τραγωδία για εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ σε μια σπάνια παραδοχή για τις απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Ο ίδιος, πάντως, δεν διευκρίνισε με αριθμούς πόσο μεγάλες μπορεί να είναι οι απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων.


Πηγή