Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Πότε ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ: Τα 40 ονόματα που είναι ανοιχτά, τι θα γίνει με την Σοφία Νικολάου

Το τέλος Φεβρουαρίου θεωρείται ορόσημο για την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, ενώ ήδη το 90% των ονομάτων που θα περιλαμβάνονται σε αυτά έχει οριστικοποιηθεί.

Η επίσημη ανακοίνωση όλων των συνδυασμών αναμένεται να γίνει κοντά στην ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, με πιθανότερη την 10η Μαρτίου, ενώ φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα για σταδιακή ανακοίνωση είτε ανά περιφέρεια είτε ανά ηλικιακή ομάδα.

Η τριανδρία που αποτελείται από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη, έχει ολοκληρώσει το έργο της και απομένει η τελική έγκριση του κ. Μητσοτάκη για να οριστικοποιηθούν όλες οι υποψηφιότητες, καθώς είναι αυτός που θα κρίνει τα κενά των περίπου 40 ονομάτων που υπάρχουν ακόμα. Στη διαδικασία αυτή σταθμίζονται και εξετάζονται σε πολύ μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα που αφορούν τους υποψηφίους, καθώς στη γαλάζια παράταξη θέλουν να αποφύγουν κακοτοπιές και φάλτσα όπως αυτό του πρώην βουλευτή του κόμματος στα Γρεβενά Ανδρέα Πάτση.

Προβληματισμός για την Σοφία Νικολάου: «Δεν είναι εύκολη απόφαση»

Ένα νέο ερωτηματικό που έχει προκύψει για τα υπό κατάρτιση ψηφοδέλτια είναι η υποψηφιότητα της Σοφίας Νικολάου στην Εύβοια. Η πρώην γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής με την παρουσίαση στοιχείων από τις συμβάσεις που υπεγράφησαν κατά την θητεία της στη συγκεκριμένη θέση και προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη έχει αντικρούσει τις καταγγελίες σε βάρος της για κακοδιαχείριση με βάση πόρισμα του ΣΔΟΕ που δημοσίευσαν μέσα ενημέρωσης.

Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για απόσυρση από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, όπως διαβεβαιώνουν στελέχη, ωστόσο είναι γεγονός ότι υπάρχει προβληματισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπως μεταφέρεται από ορισμένες πηγές. «Δεν είναι μια εύκολη απόφαση», όπως σημειώνουν άλλες πηγές που δεν μπαίνουν στην ουσία της υπόθεσης καθώς δεν είναι το μόνο που προσμετράται.

Ενδεικτική της στάσης αναμονής από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου τη Δευτέρα που σημείωσε ότι «θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα και θα παρθούν οι αποφάσεις. Δεν ισχύει κάτι διαφορετικό από αυτό που ισχύει για το σύνολο των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε πει πολλές φορές ότι θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μην υπάρχουν πράγματα που έχουν ξεφύγει».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.


Πηγή