Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Πύρινα μέτωπα σε Όρεγκον και Ουάσιγκτον – Δεκάδες αγνοούμενοι – Μεγάλες καταστροφές – Newsbeast


Εκατομμύρια στρέμματα γης και χιλιάδες σπίτια έχουν γίνει στάχτη από τις πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και τρεις εβδομάδες στο Όρεγκον και την Καλιφόρνια, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 33 νεκρούς. Παρόμοια εικόνα και στην Βραζιλία ενώ σπάνια αμμοθύελλα «χτύπησε» την Άγκυρα.

Κατεστραμμένα σπίτια, καμένα αυτοκίνητα. Οι φλόγες έχουν καταπιεί ολόκληρες γειτονιές στο Όρεγκον. Τα συνεργεία διάσωσης αναζητούν δεκάδες αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια που άφησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στις δυτικές αμερικανικές Πολιτείες. Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

27 πύρινα μέτωπα μαίνονται σε Όρεγκον και Ουάσιγκτον. Δεκάδες χιλιάδες πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν 28 μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση χτύπησε κόκκινο σε Πόρτλαντ, Σιατλ και Σαν Φρανσίσκο, ενώ ο καπνός έπνιξε μέχρι και το Βανκούβερ του Καναδά. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ άγνωστες είναι οι συνέπειες στην πανίδα. Κτηνίατροι κι εθελοντές προσπαθούν να περιθάλψουν τα ζώα που έχουν τραυματιστεί.

Μάχη για να σώσουν τα ζώα που κινδυνεύουν από τις τεράστιες πυρκαγιές δίνουν διασώστες κι εθελοντές και στη Βραζιλία, όπου οι φλόγες έχουν καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή Παντανάλ.

Στην Τουρκία

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της Άγκυρας είδαν τον ουρανό να σκοτεινιάζει κι ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης να καλύπτει δύο περιοχές της τουρκικής πρωτεύουσας. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ξαφνική αμμοθύελλα και τους ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το φαινόμενο προκλήθηκε λόγω της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν εδώ κι ένα μήνα την Άγκυρα.


Πηγή