Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς ένας ιδιοκτήτης καφέ τρόμαξε διαρρήκτη που μπήκε στο μαγαζί του από την άλλη άκρη του κόσμου

Ο Jamie Foster είναι ιδιοκτήτης ενός καφέ στο Γουίκφορντ του Έσσεξ. Πρόσφατα βρέθηκε με την οικογένειά του στη Δομινικανή Δημοκρατία για διακοπές δύο εβδομάδων. Καθώς περίμεναν στο αεροδρόμιο για να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής, ο 34χρονος είδε μέσω μια ειδικής εφαρμογής που έχει στο κινητό του έναν διαρρήκτη να εισβάλλει στο μαγαζί του και να προσπαθεί να κλέψει χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Παρότι βρισκόταν πάνω από 6.000 χιλιόμετρα μακριά, κατάφερε χάρη στην τεχνολογία να τρομάξει τον ληστή και να τον αναγκάσει να φύγει άρον άρον χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει μεγάλο ποσό.

Μέσω της εφαρμογής ενεργοποίησε τα φώτα στο κατάστημα και φώναξε στον διαρρήκτη «μπορώ να σε δω».

«Έλαβα ειδοποίηση για ανίχνευση κίνησης στο μαγαζί μου από το σύστημα καμερών που έχω εγκαταστήσει. Όταν τον είδα μέσα στο μαγαζί πανικοβλήθηκα και ήθελα να τον κάνω να φύγει το συντομότερο δυνατό. Του φώναξα και τρόμαξε, έφυγε από το φεγγίτη έχοντας κλέψει 50 λίρες», πρόσθεσε.

Το σύστημα που έχει εγκαταστήσει αποτελείται από μια κάμερα που συνδέεται με το wifi του καφέ και ενεργοποιείται από αισθητήρες θερμότητας. Όταν εντοπιστεί κάποιος στο μαγαζί, ο Jamie λαμβάνει αυτομάτως ειδοποίηση στο κινητό, ενώ ενεργοποιείται live βίντεο που δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο του περιστατικού, καθώς επίσης και φωτογραφίες του διαρρήκτη.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που διαρρήκτες εισέβαλαν στο καφέ του. Η προηγούμενη συνέβη τον Μάρτιο και ήταν σαφώς πιο επώδυνη καθώς οι δύο εισβολείς έκλεψαν τρεις ταμπλέτες που χρησιμοποιούνται για παραγγελίες, κατέστρεψαν το σύστημα συναγερμού καθώς και μια πλαϊνή πόρτα, με τη συνολική ζημιά να ανέρχεται στις 8.000 λίρες.

localStorage.clear();


Πηγή