Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Πώς εντοπίστηκε η κρύπτη με τα καλάσνικοφ και τους δυναμίτες στα ελληνοαλβανικά σύνορα [βίντεο]

Η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τον γνωστό ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό ενός ολόκληρου οπλοστασίου.

Η πληροφορία που είχε ο ιδιωτικός ερευνητής ότι επίκειται μεταφορά όπλων από την Αλβανία στη χώρα μας ήταν ακριβής, όπως και το σημείο το οποίο θα χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί ως κρησφύγετο.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αξιοποίησαν την πληροφορία και έτσι σε δυσπρόσιτο σημείο στη Λωρίδα Σαγιάδα εντόπισαν επιμελώς κρυμμένου δύο μαύρους σάκους, μέσα στους οποίους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 Kalashnikov με ισάριθμους γεμιστήρες, 1 ξιφολόγχη ενσωματωμένη στο ένα από τα πολεμικά τυφέκια, 15 τεμάχια εκρηκτικής ύλης «ΤΝΤ», συνολικού βάρους 6 κιλών, 25 ταχυγεμιστήρες χωρητικότητας 10 φυσιγγίων και 250 φυσίγγια.

Ο Γιώργος Τσούκαλης περιγράφει στο iefimerida:

Ενημερώθηκα από Αλβανό πληροφοριοδότη ότι γίνεται μεταφορά όπλων κι εκρηκτικών στη Θεσπρωτία που στη συνέχεια τα κρύβουν σε διάφορα ερημικά μέρη, πριν τα μεταφέρουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και γενικά σε κυκλώματα μαφιόζων… Αμέσως ενημέρωσα την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων και αρχίσαμε μαζί την έρευνα προσπαθώντας να εντοπίσουμε την κρύπτη.

Χθες, 7/4, στις 15.00 το μεσημέρι οι συνεργάτες μου και η ομάδα της Ασφαλείας Ιωαννίνων εντοπίσαμε το ακριβές σημείο. Παρελήφθησαν με ιδιαίτερη προσοχή γιατί υπήρχε ο φόβος να είναι παγιδευμένα και παραδόθηκαν αρμοδίως…

Ευχαριστώ τον στρατηγό Κώστα Δούβαλη ,τον διευθυντή Βασίλη Μουσελίμη και τους συνεργάτες μου Φώντα Βρ΄πσγο και Πέτρο Γωνιωτάκη και φυσικά το συνεργάτη μου Γ.Σ.», αναφέρει ο ερευνητής και καταλήγει:

«Θα ήθελα ομαδικό “τάφο” για τα όπλα, για να μην δημιουργούνται ομαδικοί τάφοι για τους ανθρώπους»…

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται βρίσκονται σε εξέλιξη.


Πηγή