Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πώς σώθηκε από τα λασπόνερα της Μάνδρας ο πατέρας του Γιώργου Μαζωνάκη

Στιγμές αγωνίας έζησε ο πατέρας του Γιώργου Μαζωνάκη Μανώλης, ο οποίος βρέθηκε όπως και αρκετοί ακόμα, παγιδευμένος σε αυτοκίνητο μέσα σε χείμαρρο στην εθνική οδό Μάνδρας – Θηβών, στην περιοχή όπου δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Όπως αφηγείται στην «Espresso» ο 24χρονος Βαγγέλης Καρατσόλης, ενώ ήταν σκαρφαλωμένος σε οροφή φορτηγού, για να γλιτώσει από τον χείμαρρο, είδε το τζιπ του Μανώλη Μαζωνάκη σφηνωμένο ανάμεσα σε δύο νταλίκες, με δύο άνδρες μέσα. Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια να τους προσεγγίσει κατάφερε τελικά να τους φτάσει και τους τράβηξε έξω από το παράθυρο του οδηγού. «Πήγαιναν για κυνήγι, όπως μου είπαν, και είχαν αγωνία για την τύχη τριών σκυλιών που βρίσκονταν σε ειδικό κλουβί στο πίσω μέρος του οχήματος. Τους είπα πως αδυνατούσα να βοηθήσω περισσότερο. Δεν άντεχα άλλο. Κι όμως τελικά τα ελευθέρωσα, δεν μου επέτρεπε η συνείδησή μου να τα παρατήσω σε βέβαιο θάνατο» περιγράφει.

Βρεγμένοι και εξαντλημένοι και πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα του χειμάρρου, οι τρεις άνδρες κατάφεραν να φτάσουν σε ένα εργοστάσιο, όπου οι υπάλληλοι τους άνοιξαν τις πόρτες και τους πρόσφεραν φαγητό και νερό.

«Τους ευχαριστήσαμε και, μόλις ηρεμήσαμε λίγο, ο Μανώλης Μαζωνάκης μού αποκάλυψε πως είναι ο πατέρας του γνωστού τραγουδιστή. Μάλιστα μου ζήτησε και τον αριθμό του κινητού μου και ένιωσα πως με κοιτούσε στα μάτια με ευγνωμοσύνη όταν με ευχαρίστησε».

localStorage.clear();


Πηγή