Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Ράνια Θρασκιά: Ο παλιός γάμος δεν μπορεί να υπάρχει στη νέα εποχή -Υπάρχει ένα καινούργιο μαζί [βίντεο]

Για τον θεσμό του γάμου με την ιδιότητα της οικογενειακής συμβούλου μίλησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Θρασκιά, τονίζοντας πως «ο παλιός γάμος δεν μπορεί να υπάρχει στη νέα εποχή».

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Θρασκιά, η οποία εκτός από δημοσιογράφος είναι οικογενειακή σύμβουλος και σύμβουλος ψυχικής υγείας, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Αθηναΐδος Νέγκα «Καλύτερα αργά» στο ACTION24, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον θεσμό του γάμου και τις αλλαγές που φέρνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

Η Ράνια Θρασκιά, αναφερόμενη στο ζήτημα αυτό, τόνισε πως «θεωρείς ότι η επανάληψη του στερεότυπου κάνει την επιτυχημένη οικογένεια; Όχι. Δεν προετοιμάζεται κανένας αρκετά. Προετοιμάζεται κανείς καλά, μέχρι έναν βαθμό, όταν έχει ένα πολύ θετικό πρότυπο μέσα στο οποίο μεγαλώνει. Δηλαδή, εκεί όπου τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στην ευρύτερη κοινωνία που αλληλοεπιδρά, μοιάζει ο γάμος και η οικογένεια ως κάτι μέσα στο οποίο οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι».

«Σίγουρα μπερδευτήκαμε και θεωρώ ότι χρειαζόμαστε ακόμα μια-δυο γενιές για να εκπαιδευτούμε. Γιατί δεν είναι τυχαίο που ο γάμος πλήττεται βάναυσα ως θεσμός. Δηλαδή, πάνω από 60% των γάμων οδηγούνται σε διαζύγια και στα αστικά κέντρα αυτός ο αριθμός είναι και πολύ μεγαλύτερος», είπε χαρακτηριστικά.

«Ευτυχώς, βέβαια, σε αυτό που είναι για να το δούμε ως κοινωνικό φαινόμενο πρέπει να δούμε και με ποια μορφή ο γάμος πια θα εξυπηρετεί τις συναισθηματικές ανάγκες των ανθρώπων. Γιατί ο παλιός γάμος δεν μπορεί να υπάρχει στη νέα εποχή. Άρα, κυνηγάμε κάτι που είναι καταδικασμένο εν πολλοίς να αποτύχει», συμπλήρωσε η Ράνια Θρασκιά.

«Υπάρχει ένα καινούργιο μαζί, μέσα στο οποίο δύο άνθρωποι ολόκληροι αναπτύσσονται και προοδεύουν» τόνισε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον θεσμό του γάμου στη σύγχρονη εποχή.

Δείτε το απόσπασμα με τα όσα είπε η Ράνια Θρασκιά στο Action 24 και την εκπομπή «Καλύτερα Αργά»


Πηγή