Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: Πουθενά αλλού τόσο μεγάλα προβλήματα

Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της αν η Αθήνα θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών του ιδιωτικού τομέα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Μόναχο, ο Κλάους Ρέγκλινγκ διαβεβαίωσε ότι οι πολιτικές στήριξης της ευρωζώνης φέρνουν αποτέλεσμα και προς επίρρωση αυτού ανέφερε πως οι τέσσερις από τις πέντε χώρες οι οποίες υπήχθησαν σε προγράμματα στήριξης και μεταρρυθμίσεων τα ολοκλήρωσαν επιτυχώς.

«Η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση. Πουθενά η έκταση των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στην Ελλάδα, και η κρατική διοίκηση τόσο αδύναμη», σημείωσε ο Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με το προσχέδιο της ομιλίας του που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

«Όμως η Ελλάδα μπορεί να κάνει στροφή και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αν εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα», συνέχισε ο Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ προειδοποίησε εναντίον της δημιουργίας της εντύπωσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μόνιμα σε κατάσταση επισκευής. «Αντίθετα, η κρίση είναι πλέον πίσω μας, και εξήλθαμε από αυτήν ισχυρότεροι από ό,τι πριν ξεσπάσει», είπε ο Ρέγκλινγκ.


Πηγή