Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ρέθυμνο: Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου λόγω κορωνοϊού | ΕΛΛΑΔΑ

Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, μετά και τη σχετική ανακοίνωση των νέων μέτρων από πλευράς κυβέρνησης, που απαγορεύει τις δημόσιες ψυχαγωγικές εορταστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Αθηνά Τσικιντίκου, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η αγορά κινήθηκε πολύ μέτρια κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και σε αυτό συνέβαλε ο κακός καιρός. «Σε γενικές γραμμές η κακοκαιρία που επικράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν βοήθησε ώστε οι πολίτες να βρεθούν στο εμπορικό κέντρο ή να πάνε σε τοπικές αγορές. Εύχομαι με τη νέα χρονιά, όλα να ομαλοποιηθούν με κυρίαρχο την πανδημία που δεν βοηθάει στην κίνηση των πολιτών. Για το λόγο αυτό και καλούμε ως Εμπορικός Σύλλογος όλους να εμβολιασθούν ώστε να γίνει πράξη και η ευθύνη όλων μας προς το κοινωνικό σύνολο. Οι εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν, ναι μεν θα έδιναν τον παλμό και την χαρούμενη ατμόσφαιρα στην αγορά και το κέντρο της πόλης μας όμως ως σύλλογος δεν μπορούμε να λάβουμε απόφαση η οποία να εγκυμονεί κινδύνους για τη μετάδοση του κορωνοϊού».

Η πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις διαδικτυακές αγορές από πλευράς των πολιτών τονίζοντας ότι ο τρόπος αυτός αγορών έχει δημιουργήσει σοβαρό πλήγμα στις επιχειρήσεις. «Πρέπει κάποια στιγμή να επέλθει ισορροπία στις αγορές με τους πολίτες να κατευθύνονται προς τις εμπορικές επιχειρήσεις και τις βιτρίνες. Θεωρώ πως οι εικονικές αγορές οι οποίες φυσικά προπληρώνονται με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί, πρέπει να μειωθούν και οι πολίτες να εμπιστευτούν τις τοπικές αγορές, να ενισχύσουν την τοπική οικονομία αλλά και να μη χαθεί η διαπροσωπική σχέση πελάτη εμπόρου η οποία είναι αυτή που δεκαετίες μέχρι σήμερα δίνει πνοή στην πόλη μας».

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα. Τσικιντίκου «τα δύο βασικά που πιστεύω ότι πρέπει να κυριαρχήσουν από τη νέα χρονιά σε όλους μας, αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής είναι ο σεβασμός και η συνεννόηση μεταξύ μας. Αν αυτά ισχύσουν που είναι και η προσωπική μου ευχή, μεταξύ άλλων πιστεύω ότι και τα ταμεία στα εμπορικά καταστήματα και όχι μόνο θα χαμογελάσουν».

Στο
μεταξύ, με στόχο την ενίσχυση των ωφελούμενων από το πρόγραμμα «Βοήθεια
στο σπίτι» και στο πνεύμα των ημερών, ο Δήμος Αγίου Βασιλείου στο
Ρέθυμνο, πραγματοποιεί και φέτος την καθιερωμένη διανομή 140 «Πακέτων
Αγάπης με είδη διατροφής για το γιορτινό τραπέζι, στέλνοντας παράλληλα
μήνυμα αισιοδοξίας, αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, ο οποίος μίλησε για την προσφορά και τη διαδικασία διανομής η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας: «Με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης και βέβαια με την πολύτιμη αρωγή των επαγγελματιών του τόπου μας, διανείμουμε τα πακέτα αγάπης στους ωφελούμενους των κοινωνικών προγραμμάτων μας. Ελπίζουμε το παράδειγμα, των επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα μας και έδειξαν διάθεση προσφοράς ενισχύοντας τις κοινωνικές μας δράσεις και έγιναν αρωγός στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε στην πράξη τα αδύναμα νοικοκυριά, τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του δήμου μας, να βρει και άλλους μιμητές».


Πηγή