Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Ρήγας: Αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν εκλογές πριν την λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Η ΝΔ πρέπει να βρει ένα αφήγημα και δυστυχώς το αφήγημά της αυτό έχει στη βάση του την καταστροφολογία και τώρα διαμορφώνει και ένα κλίμα περί εκλογών» είπε ο κ. Ρήγας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι στοχοπροσηλωμένη ως προς την ολοκλήρωση της εξόδου από τη μνημονιακή περίοδο και την επιτροπεία και την υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση, που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, περί ζητήματος δεδηλωμένης σε περίπτωση που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της πΓΔΜ ο κ. Ρήγας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «είναι δεδομένη η δεδηλωμένη της κυβέρνησης αυτής και αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία».

«Επί της ουσίας πρέπει να απαντήσει και η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ» πρόσθεσε και διευκρίνισε: «Νομίζω ότι λύση πρέπει να υπάρξει. Υπάρχουν οι προτάσεις που είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπάρχουν οι θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται και δεν ωφελεί να μην βρούμε λύση και εδώ πρέπει να απαντήσουν».

Παρατήρησε, δε, πως «οι καλές σχέσεις γειτονίας και η εξωτερική πολιτική που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση έχουν φέρει ηρεμία και είναι η χώρα πόλος σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής».

Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας ο κ. Ρήγας επισήμανε πως «πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και αυτή η προσπάθεια γίνεται από μεριάς της κυβέρνησης και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει μπει μπροστά». «Νομίζω ότι μετά και τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν υπάρχουν δυνατότητες να μετακινηθεί κόσμος από τη Μόρια, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και ταυτόχρονα πρέπει να πάει και ένα μήνυμα στην Ευρώπη, ότι δεν μπορεί να τηρεί a la carte τις συμφωνίες, οι οποίες έχουν γίνει σε επίπεδο ΕΕ. Δεν μπορεί να επιβάλλονται μέτρα δημοσιονομικά με βάση το σύμφωνο σταθερότητας και με βάση αυτά που έχουμε υπογράψει και από την άλλη πλευρά αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί για το μεταναστευτικό να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν» τόνισε.

localStorage.clear();


Πηγή