Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ρήγας: Οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι η «λύση» της ΝΔ στο θέμα των συμβασιούχων

Οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι η «λύση» της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των συμβασιούχων, τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real fm”, ενώ για το κυβερνών κόμμα είπε ότι η πάγια θέση του είναι «μόνιμες θέσεις εργασίας εκεί όπου υπάρχουν πάγιες ανάγκες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, συντεταγμένα, αλλά και η κυβέρνηση δεν άφησαν κανένα υπονοούμενο ότι οι συμβάσεις αυτές θα γίνουν μόνιμες», δήλωσε ο κ. Ρήγας για το θέμα των συμβασιούχων, εξηγώντας πως αυτό έχει να κάνει και με το νομικό θέμα που υπήρχε και τις νομικές δεσμεύσεις.

Παράλληλα, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη «σωρηδόν σύναψη συμβάσεων», ακόμα και για την κάλυψη πάγιων αναγκών που θα δικαιολογούσαν μόνιμες θέσεις εργασίας, με μοναδικό στόχο να κρατούν τους εργαζόμενους σε καθεστώς ομηρίας.

Επίσης, εξέφρασε την εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική των εργολαβιών, ειδικά σε τομείς όπως αυτός της καθαριότητας, επειδή θεωρεί απαράδεκτες τις εργασιακές συνθήκες που επιβάλλει το καθεστώς των εργολαβιών και επειδή είναι απαραίτητο να υπάρξουν μόνιμες θέσεις εργασίας για την κάλυψη πάγιων αναγκών.

localStorage.clear();


Πηγή