Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ρήγας: Υπερασπιζόμαστε στο ακέραιο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Αυτή η κυβέρνηση παίρνει τις πρωτοβουλίες και προσπαθεί ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους να επιλύσει υπαρκτά θέματα που διαιωνίζονται», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σχολιάζοντας τη συμφωνία κυβέρνησης-Εκκλησίας, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm..

Ειδικότερα για τη συγκεκριμένη συμφωνία ανέφερε:

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094710702-0’); });

«Η κυβέρνηση προχωρά σε συναινετικές και αμοιβαία αποδεκτές πρωτοβουλίες, στη βάση του εξορθολογισμού των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας. Σεβόμαστε τις διαχρονικές αξίες και την ιστορία της πατρίδας μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά και τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας στη διαμόρφωση της ταυτότητας του ελληνικού κράτους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχολίασε ότι «προφανώς και υπάρχει πληθώρα σκέψεων και απόψεων. Νομίζω ότι τόσο ως προς το σκέλος που αφορά τους κληρικούς ως δημοσίους υπαλλήλους, όσο και ως προς το θέμα της περιουσίας της Εκκλησίας, λύνονται ζητήματα πολλών ετών. Αυτή η κυβέρνηση παίρνει τις πρωτοβουλίες και προσπαθεί ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους να επιλύσει υπαρκτά θέματα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του μητροπολίτη Αμβρόσιου, ο κ. Ρήγας είπε: «Σέβομαι ακόμα και τις ακραίες απόψεις. Δεν τιμά όμως κανένα να δίνουμε τέτοια μηνύματα βαθύτατου μίσους και διχασμού προς τη νέα γενιά. Προτιμώ να μείνω στα όσα από κοινού δήλωσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος, που είπαν συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε παρόμοιες δηλώσεις Όχι μόνο στον Αμβρόσιο, αλλά και σε πολιτικούς παράγοντες, που τις προηγούμενες μέρες διαλαλούσαν με στόμφο ότι δήθεν θα αφαιρέσουμε το Σταυρό από τη Σημαία ή ότι δεν θα γιορτάζουμε τα ήθη και τα έθιμά μας. Όσοι λένε τέτοια πράγματα είναι και ανιστόρητοι και επικίνδυνοι».

Τέλος, σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα, ο κ.Ρήγας υπενθύμισε ότι «οι γείτονές μας κρατούν διαχρονικά μια στάση. Οξύνουν πολλές φορές, είτε με πράξεις, είτε με λόγια, την ένταση στην περιοχή. Αυτό δεν ωφελεί κανέναν και δεν βοηθάει στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής

Εμείς από την πλευρά μας υπερασπιζόμαστε στο ακέραιο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και είμαστε απολύτως έτοιμοι να τα υπερασπιστούμε με το δόγμα της ειρηνικής παρουσίας μας στην περιοχή».

Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία «να αντιληφθεί ότι, όπως έχει δείξει η ιστορία, η διαμόρφωση πεδίου εξωτερικής αντιπαράθεσης όχι μόνο δεν λύνει, αλλά οξύνει τα εσωτερικά προβλήματα μιας χώρας». Ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε απολύτως αναγκαίες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της Τουρκίας.» Όταν υπάρχει μια ένταση, όταν καταγράφονται υπαρκτά προβλήματα, τότε είναι που πρέπει να γίνουν οι συναντήσεις, αυτές είναι πιο κρίσιμες και μπορούν να βοηθήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή