Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ροντέο και ουρανοξύστες στο Κάλγκαρι

Μια ανάσα από τα Βραχώδη Όρη βρίσκεται το Καλγκαρι, η πρωτεύουσα της επαρχίας της Αλμπέρτα και μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη μητρόπολη.

Η τρίτη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1988. Αξιοποιώντας την κληρονομιά της 25ης Ολυμπιάδας αναδεικνύεται σε διεθνή προορισμό για αθλητικές δραστηριότητες.

Το 1911 μια γεώτρηση πετρελαίου οδήγησε στην οικονομική άνθηση της πόλης αναδεικνύοντας το Κάλγκαρι σε πετρελαιοπαραγωγική περιοχή.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Glenbow και την πινακοθήκη και να ανακαλύψει την πόλη περπατώντας στον κεντρικό πεζόδρομο με τα μαγαζιά και τα εστιατόρια. Ο επισκέπτης θα ζήσει συγκινήσεις ολυμπιακών διαστάσεων στη χώρα του σφενδάμου, θα φορέσει το λευκό καουμπόικο καπέλο – σύμβολο της πόλης και θα απολαύσει ροντέο.

Κάθε Ιούλιο πραγματοποιείται για δέκα μέρες το ροντέο Calgary Stampede που ξεκίνησε το 1913 και προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες θεατές.

Από τον πύργο – ουρανοξύστη προσφέρεται μια πανοραμική θέα του Κάλγκαρι ενώ στα δυτικά της πόλης βρίσκεται το Ιστορικό Χωριό, ένα δημόσιο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στη ζωή στην Αλμπέρτα πριν από το 1914.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Κάλγκαρι / Καναδάς

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Καναδά (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,46 δολάρια)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 13 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Λονδίνου και 15 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Τορόντο.

ΚΑΛΓΚΑΡΙ ΚΑΝΑΔΑΣ
Το γλυπτό «Wonderland» του καλλιτέχνη Jaume Plensa βρίσκεται μπροστά από τον πύργο Bow

ΚΑΛΓΚΑΡΙ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΛΓΚΑΡΙ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΛΓΚΑΡΙ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΛΓΚΑΡΙ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΛΓΚΑΡΙ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΛΓΚΑΡΙ ΚΑΝΑΔΑΣ

localStorage.clear();


Πηγή