Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το πρώτο βράδυ στο κελί -Το τσιμεντένιο κρεβάτι και τα επισκεπτήρια

Το πρώτο της βράδυ στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται τα κελιά των προσωρινά κρατούμενων, περνά η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η «σύγχρονη Μήδεια», όπως την αποκαλούν ήδη, μεταφέρθηκε στο κελί της από τον 11ο όροφο, που βρίσκεται το Ανθρωποκτονιών, στο κελί της, για να περάσει την πρώτη της νύχτα ως κρατούμενη και δεύτερο συνολικά 24ωρο στα κεντρικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέχρι τώρα δεν έχει «σπάσει» και αρνείται ότι εκείνη προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Μάλιστα, η 33χρονη γυναίκα παραμένει αδιάλλακτη, επιμένοντας στη θέση της. «Δεν το έκανα εγώ», επαναλαμβάνει η Πισπιρίγκου, δηλώνοντας συνεχώς πως δεν έχει ιδέα τι είναι η ουσία κεταμίνη. Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι η φράση της προς τους αστυνομικούς, όταν την οδήγησαν στη ΓΑΔΑ πως «την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία».

Η πρώτη νύχτα στο κελί -Σε τσιμεντένιο κρεβάτι

Το κρεβάτι στο κελί της Ρούλας είναι τσιμεντένιο με στρώμα (σ.σ. συνίστατο προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού από κρεβάτι άλλου υλικού, π.χ. ξύλινου), ενώ το κελί διαθέτει κανονικά μπάνιο.

Τα πρωτόκολλα των επισκεπτηρίων λόγω κορωνοϊού είναι αυστηρά, ενώ οι ώρες του επισκεπτηρίου είναι 10:00-12:00 και 16:00-18:00 και μπορούν να πραγματοποιηθούν με χαρτί από την υπηρεσία που προέρχεται ο/η κρατούμενος/η.

Εκείνος, βέβαια, που μπορεί να την επισκέπτεται οποιαδήποτε στιγμή είναι ο δικηγόρος της, παρότι χθες αρνήθηκε να την αναλάβει και ο Νίκος Ιωάννου, μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα.

Τα κρατητήρια Ανδρών και Γυναικών είναι χωριστά, ενώ αναφορικά με τη σίτιση, το φαγητό έρχεται μόνο από τη Λέσχη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δύο ώρες επισκεπτήριο από τη μητέρα και την αδελφή της

Το βράδυ της Πέμπτης, μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε το πρώτο της επισκεπτήριο.

Η μητέρα της, Ελένη, και η αδελφή της, Δήμητρα, την επισκέφθηκαν στη ΓΑΔΑ και κάθισαν μαζί της περίπου δύο ώρες, ενώ την προμήθευσαν με ρούχα και νερά.

Photo: INTIME
Photo: INTIME

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ψυχρή, νευρική και τρομοκρατημένη», λένε αστυνομικές πηγές στο iefimerida.gr

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο iefimerida.gr, περιέγραψαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως ένα άτομο τρομοκρατημένο μεν με την εξέλιξη των τελευταίων ωρών, αλλά συνάμα ψυχρή και νευρική, «όπως εμφανιζόταν και στις συνεντεύξεις που έδινε».

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται ανάκριση από τους αστυνομικούς σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, ως εκ τούτου οι συζητήσεις μαζί της έχουν άτυπο χαρακτήρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς της από την Πάτρα στην Αθήνα, της παραμονής της το πρώτο 24ωρο στη ΓΑΔΑ, αλλά και της μεταφοράς της στα δικαστήρια, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωνε άγνοια για τα όσα κατηγορείται.


Πηγή