Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ρωσία: Αναστολή πληρωμών 188.300 δανείων σε στρατιωτικούς που συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι τράπεζες της Ρωσίας προέβησαν σε αναστολή πληρωμών 188.300 δανείων που έχουν χορηγηθεί σε στρατιωτικούς οι οποίοι συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η αναστολή αφορά και μέλη των οικογενειών των στρατιωτών και το συνολικό ύψος των δανείων των οποίων οι πληρωμένες ανεστάλησαν φτάνει τα 72,4 δισεκατομμύρια ρούβλια, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Ο νόμος που επιτρέπει την αναστολή πληρωμών δανείων σε στρατιωτικούς που συμμετέχουν στον πόλεμο, επίστρατους και μέλη των οικογενειών τους, τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Οκτωβρίου του 2022. Η Κεντρική Τράπεζα δεν αναφέρει πόσα από τα εν λόγω δάνεια αναλογούν σε στρατιωτικούς και πόσα στους οικείους τους.

Ρωσία: Αύξηση 86% στις αναστολές πληρωμών δανείων μέσα σε έξι μήνες

Η Κεντρική Τράπεζα δημοσιοποίησε για πρώτη φορά στοιχεία για την αναστολή πληρωμών δανείων σε στρατιωτικούς τον Δεκέμβριο μήνα. Τότε τα στοιχεία ανέφεραν την αναστολή πληρωμών για 101.500 δάνεια συνολικού ύψους 45,4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Μέσα σε διάστημα λιγότερο των έξι μηνών οι αναστολές πληρωμών δανείων σημείωσαν αύξηση 86%.

Τον Οκτώβριο του 2022 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε επίσης νόμο ο οποίος ψηφίσθηκε, για τη διαγραφή των δανείων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Η Κεντρική Τράπεζα δεν αναφέρει τον αριθμό των διαγραφέντων δανείων.

Πηγή: Svoboda.org


Πηγή