Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Σάκης Αρναούτογλου: Βελτιώνεται ο καιρός μέχρι την Παρασκευή -Βαλκανική «διαταραχή» χαλάει το Σαββατοκύριακο

Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, η βελτίωση αυτή στον καιρό θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα επεκταθεί στη συνέχεια προς τα ανατολικά, με λίγα μόνο φαινόμενα να παρατηρούνται στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα.

Για την Τρίτη 8 Νοεμβρίου αναμένεται πως στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με κάποιες τοπικές συννεφιές στη βορειοανατολική Ελλάδα και στα ορεινά τμήματα της χώρας.

Στην Αττική θα υπάρχουν τοπικές συννεφιές τις πρωινές ώρες, στη διάρκεια της ημέρας όμως θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές το πρωί, ενώ στη Χαλκιδική υπάρχει η πιθανότητα βροχής αργά το βράδυ. Οι άνεμοι ανατολικοί στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο χαλάει ο καιρός λόγω ατμοσφαιρικής διαταραχής από Ρουμανία και Βουλγαρία

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από το Σάββατο (12/11) θα υπάρξει αλλαγή στο σκηνικό μετά από μία ατμοσφαιρική διαταραχή που έρχεται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.


Πηγή