Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σάρωσε τις καλλιέργειες η χαλαζόπτωση στα Φάρσαλα

Για ολοκληρωτική ζημιά στις καλλιέργειες από τη χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων, η οποία φτάνει το 100% της παραγωγής, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Σύμφωνα με την ΕΟΑΣΝΛ η νέα σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε κυρίως τα χωριά Κατωχώρι, Ανωχώρι και Σταυρό της επαρχίας Φαρσάλων και έκανε ζημιά στην παραγωγή βαμβακιού, βιομηχανικής τομάτας, σιταριού, καλαμποκιού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων», γιατί δεν έχουν πάρει, όπως αναφέρει, «κανένα μέτρο αντιχαλαζικής προστασίας»

Η ΕΟΑΣΝΛ και ο αγροτικός σύλλογος Κατωχωρίου ζητούν να υπάρξει άμεση και δίκαιη εκτίμηση της ζημιάς και να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες που δεν έχουν άλλες πηγές εισοδήματος για να καλύψουν τις οικογενειακές ανάγκες τους. Επίσης στην ανακοίνωση τους τονίζουν πως πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός και να γίνει ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της παραγωγής.

(φωτογραφία αρχείου)

localStorage.clear();


Πηγή