Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Σήμερα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Θρίλερ με τις υπογραφές Κασσελάκη και παρολίγον 6η υποψηφιότητα -Έντονο παρασκήνιο

Με τους τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας να έχουν πάρει την έγκριση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δια βοής απέμεινε μόνο στον Στέφανο Κσσελάκη η τυπική υποχρέωση να συγκεντρώσει τις 30 υπογραφές μελών της ΚΕ για να εγκριθεί η υποψηφιότητά του ξεκινάει σήμερα στις 11:00 το διαρκές Συνέδριο.

Μέχρι και το απόγευμα πάντως οι υπογραφές δεν είχαν φτάσει στους δυο γραμματείς του κόμματος με τις συζητήσεις να δίνουν και να παίρνουν για το αν τελικά τις έχει συγκεντρώσει ο κ. Κασσελάκης και τις 30 που απαιτούνται.

Μάλιστα από την πλευρά των άλλων υποψηφίων διαβεβαίωναν ότι ακόμη και αν λείπουν κάποιες υπογραφές το θέμα θα ξεπεραστεί με πολιτική βούληση στο Συνέδριο.

Οι προσεγγίσεις Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνεργάτες και οι υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια να προσεγγίσουν μέλη της ΚΕ σε όλη την Ελλάδα για να τους πείσουν να υπογράψουν για την υποψηφιότητά του. Στην προσπάθεια αυτή ρίχτηκε και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης προσεγγίζοντας είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικά μέλη του κεντρικού οργάνου για τον στηρίξουν.

Αν και υπάρχει η δυνατότητα ένα μέλος να υπογράψει για περισσότερους από ένα υποψήφιο αυτό είναι κάτι ανέφικτο στην πράξη καθώς κανείς δεν θα ρίσκαρε να εκτεθεί σε υποψήφιο στον οποίο είχε δώσει διαβεβαιώσεις ότι θα τον στηρίξει.

Ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να έχει προσεγγίσει πάνω από τα μισά μέλη της ΚΕ και έχει καταφέρει όπως όλα δείχνουν να έχει συγκεντρώσει περισσότερες από όσες χρειάζονται.

Ο ίδιος πάντως δεν αποκλείεται να θίξει το ζήτημα σήμερα στο Συνέδριο αν προκληθεί. Αρκετοί πάντως κομματικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν απαράδεκτο να χρειάζονται οι υπογραφές μόνο από τον ένα υποψήφιο την ώρα που οι άλλες τέσσερις υποψηφιότητες εγκρίθηκαν δια βοής και χωρίς υπογραφές στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ.

Παραλίγο 6ος υποψήφιος

Μέχρι πάντως και πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμμελος εξακολουθούσε να γίνεται αποδέκτης ασφυκτικών πιέσεων να πάρει την τελική απόφαση και θέσει και εκείνος υποψηφιότητα.

Ο ίδιος είχε στεγανοποιηθεί πλήρως τις τελευταίες ημέρες.

Το τελευταίο 24ωρο πάντως επικράτησε ένα οργιώδες παρασκήνιο.

Πληροφορίες θέλουν και άλλο στέλεχος να αναζητεί χθες τις απαραίτητες υπογραφές με το σκηνικό να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο.

Το σχέδιο δεν ευοδώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες καθώς η συλλογή των υπογραφή από τα 300 μέλη της ΚΕ αποδείχτηκε όπως φαίνεται δύσκολη υπόθεση.


Πηγή