Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Σαουδική Αραβία: Τεράστια έκρηξη στην Τζέντα, στην πετρελαϊκή Aramco -Δίπλα από το γκραν πρι της F1

Καπνός έχει γεμίσει τον ουρανό της πόλης Τζέντα στη Σαουδική Αραβία, καθώς σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής Aramco. Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά. Δεν είναι γνωστή για την ώρα η αιτία της έκρηξης.

Σήμερα διεξάγονται οι ελεύθερες δοκιμές των οδηγών των αγωνιστικών μονοθεσίων της Formula 1 της Σαουδικής Αραβίας σε πίστες που βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η μεγάλη έκρηξη, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως για την έκρηξη ίσως ευθύνονται οι αντάρτες Χούθι.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την πίστα του Γκραν Πρι όπου αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας της Formula 1.

Επίθεση με πυραύλους σε εγκαταστάσεις της Aramco στην Τζέντα το 2020

Οι Υεμενίτες αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, εκτόξευσαν τον Νοέμβριο του 2020 έναν πύραυλο κατά μιας εγκατάστασης του πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco στην Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία.

Από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

«Εκρηξη σημειώθηκε έπειτα από τρομοκρατική επίθεση με βλήμα, που προκάλεσε πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου στον τερματικό σταθμό διανομής προϊόντων πετρελαίου στη βόρεια Τζέντα», ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Διευκρίνισε ότι ομάδες πυροσβεστών έσβησαν τη φωτιά και ότι δεν υπάρχει καμιά ανθρώπινη απώλεια. Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι παραδόσεις της Aramco δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την ενέργεια «τρομοκρατίας και δολιοφθοράς».


Πηγή