Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας: Έρχονται δύο νέα κύματα ψύχους με χιόνια και στην Αττική -Ποια σχολεία θα είναι κλειστά

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας που έπληξε μεγάλο τμήμα της χώρας και κυρίως τη δυτική Ελλάδα, με απολογισμό μια νεκρή Γερμανίδα στη Κυπαρισσία, ενώ τις επόμενες μέρες θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και στα ορεινά της Αττικής.

Η άτυχη Γερμανίδα παρασύρθηκε από τα κύματα που βγήκαν στη στεριά στην Κυπαρισσία και έχασε τη ζωή της, ενώ στην Ηλεία ένα βαρύ φορτηγό ανατράπηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Δυνατό μπουρίνι εκδηλώθηκε και στην Αθήνα ενώ στην Πάτρα, οι άνεμοι δυνάμωσαν έντονα θυμίζοντας θύελλες.

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Ηλεία όπου στην παραλία της Σπιάντζας, από τον ανεμοστρόβιλο διαλύθηκαν οι στέγες των σπιτιών.

Η περιοχή θύμισε βομβαρδισμένο τοπίο ενώ και στον Πύργο άνοιξαν οι ουρανοί με τους ισχυρούς ανέμους να σαρώνουν στο πέρασμά τους. Να σημειωθεί ότι αναποδογύρισε φορτηγό που ζυγίζει πάνω από 4 τόνους.

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Αθήνα

Η κακοκαρία χτύπησε και τα βόρεια προάστια της Αθήνας και η πλατεία της Φιλοθέης μετατράπηκε σε ένα βουνό από κορμούς δέντρων.

Λόγω της κακοκαιρίας, μέσα σε λίγα λεπτά ξεριζώθηκαν δέντρα στην πλατεία Σιαδίμα ενώ τα ξημερώματα έπεσαν χοντρά κλαδιά στο Ψυχικό.

Μεγάλες οι ζημιές σημειώθηκαν και στον φάρο Ψυχικού όπου κεραυνός χτύπησε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ ενώ στην Καλλιθέα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Νεροποντή στη Θεσσαλονίκη

Στην περιοχή της Χαριλάου, ξεριζώθηκαν τρία δέντρα καταστρέφοντας τα κάγκελα σχολείου της περιοχή ενώ τεράστιοι όγκοι νερού έπεσαν στην συμπρωτεύουσα.

Καιρός: Δύο νέα κύματα ψύχους μετά τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους -Χιόνια και στην Αττική

Δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα φέρουν τις επόμενες μέρες αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια ακόμα και στα ορεινά της Αττικής, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον καιρό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, μετά την κακοκαιρία που χτύπησε αρκετές περιοχές της χώρας, ένα νέο κύμα ψύχους αναμένεται να «χτυπήσει» την εβδομάδα που μας έρχεται.

Ο μετεωρολόγος του Alpha, σε ανάρτησή του, αναφέρει ότι τις επόμενες μέρες δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα φέρουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια ακόμα και στα ορεινά της Αττικής.

Το πρώτο κύμα ψύχους αναμένεται την Τρίτη (9/1) και θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς, με θυελλώδεις ανέμους που θα ξεπερνούν τα 9 μποφόρ. Καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές του Αιγαίου, ισχυρός παγετός θα επικρατήσει στη βόρεια Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

Το επόμενο σαββατοκύριακο θα έρθει και το δεύτερο κύμα, το οποίο αναμένεται να είναι και ισχυρότερο. Πέρα από τη νέα πτώση της θερμοκρασίας (μέχρι και 3 βαθμούς), δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια και στα βουνά της Αττικής και ίσως στα βόρεια προάστια.

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια

“Δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα μας επηρεάσουν τη νέα εβδομάδα…

πρώτο κύμα : Τρίτη 9/1-Τετάρτη 10/1

-πτώση θερμοκρασίας 6-8 βαθμούς

-Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (πάνω από 9 μποφόρ)

-Καταιγίδες στις περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο

-Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα

-χιονοπτώσεις μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

δεύτερο κύμα : Παρασκευή 12/1 -Σάββατο 13/1 (πιο ισχυρό)

-πτώση θερμοκρασίας άλλους 2-3 βαθμούς σε σχέση με την Τετάρτη

-Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (πάνω από 9 μποφόρ)

– ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα

-χιονοπτώσεις από το Βόλο και νοτιότερα μέχρι 300 μέτρα.(θα επηρεαστούν τα βουνά την Αττικής και φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία και τα βόρεια προάστια).

ενδεικτικά μέγιστες θερμοκρασίες Τετάρτη:

Αθήνα 9 , Θεσσαλονίκη 7

ενδεικτικά μέγιστες θερμοκρασίες Σάββατο :

Αθήνα 7 , Θεσσαλονίκη 5″

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (7/1)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπερο, τη δυτική Στερεά, τη Θράκη και πιθανόν στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και μετά.

Θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, και πιθανόν δυτική και νότια Πελοπόννησο), κατά περιόδους στη Θράκη και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που μέχρι και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και με διαστήματα βελτίωσης.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά, πυκνότερες στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 14 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που στη Θράκη και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά περιόδους ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως αργά το βράδυ, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, παροδικά πιό πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με εξασθένηση από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και κατά περιόδους έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα (8/1)

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, κατά περιόδους στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Άστατος καιρός με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο), κατά περιόδους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις πρωινές ώρες πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία, και τη Θράκη και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά, πυκνότερες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (κυρίως τα θαλάσσια -παραθαλάσσια). Χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κατά περιόδους σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου θα είναι παροδικά πυκνότερες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κατά τόπους και κατά διαστήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού έως και την Παρασκευή (12/1)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-01-2024
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, σε όλο το Αιγαίο και βαθμιαία τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, που είναι πιθανό να είναι τοπικά έντονα, στα δυτικά γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά.
Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 8 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-01-2024
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με τοπικές βροχές στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-01-2024
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-01-2024
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Κρήτη και βαθμιαία στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα (8/1)

Η επιδείνωση του καιρού έχει ως αποτέλεσμα πολλά σχολεία να παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, λόγω της επιδείνωσης του καιρού, τα σχολεία που δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα (8/1/24) είναι:

Στη Ζάκυνθο. Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Γεωργίου Στασινόπουλου.

Η αναστολή λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί μας τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου οι σχολικές μονάδες στο σύνολο τους να ελεγχθούν για τυχόν φθορές.

Στη Λέσβο, το Δημοτικό σχολείο Μολύβου θα είναι κλειστό λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο σχολείο στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Στην Πυλαία, όπου σύμφωνα με το voria.gr λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και της πτώσης δένδρων στην περίφραξη των σχολείων 2ου Νηπιαγωγείου Πυλαίας και 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας και κυρίως λόγω της καταστροφής των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Στις 485 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 485 κλήσεις εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και των έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι σήμερα στις 18:00.

Οι περισσότερες κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Αττικής 196 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 102 κοπές δέντρων και 41 αφαιρέσεις αντικειμένων.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 101 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 56 κοπές δέντρων και 9 αφαιρέσεις αντικειμένων.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 45 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 37 κοπές δέντρων.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 32 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 22 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 37 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 11 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων.
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας 5 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου 11 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων, 2 αντλήσεις υδάτων και 1 αφαίρεση αντικειμένου
Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων, 1 αφαίρεση αντικειμένου και 3 αντλήσεις υδάτων
Στην Περιφέρεια Κρήτης 2 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 1 κοπή δέντρου και 1 άντληση υδάτων.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και μετά.


Πηγή