Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Σαρώνει η κακοκαιρία Άριελ: Live η πορεία της, μηνύματα 112 σε Χαλκιδική, Πιερία, Θεσσαλία, Μαγνησία

Μήνυμα από το 112 έχουν λάβει οι κάτοικοι περιοχών της χώρας που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία «Άριελ».

Το απόγευμα της Τετάρτης, στους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας εστάλη μήνυμα από το 112, το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στις περιοχές αυτές.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία «Άριελ»: Κίνηση στους δρόμους λόγω της βροχόπτωσης -Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό

Κακοκαιρία «Άριελ»: Μήνυμα 112 σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά -«Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις»

Για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από σήμερα (30/11, 17:00) έως μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 1/12» προειδοποιούν τα μηνύματα που έστειλε το 112 στους κατοίκους. «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», καταλήγει η ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, εκδόθηκε το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κλειστά τα σχολεία στη Σκόπελο λόγω της κακοκαιρίας «Άριελ»

Την ίδια ώρα, με απόφαση του δημάρχου Σκοπέλου, Σταμάτη Περίσση αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση πάρθηκε καθώς η περιοχή πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση, θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) τα οποία θα συνεχιστούν έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και θα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.

Μήνυμα 112 σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Ήδη σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού. Την ίδια ώρα, σε πολλές περιοχές της Αττικής καταγράφηκε έντονη βροχόπτωση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΜΥ, η κακοκαιρία «Άριελ», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά, προκαλεί επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Σε ποιες περιοχές θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα που φέρνει η κακοκαιρία «Άριελ»

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα την Τετάρτη (30/11) θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Α. Στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη δυτική και στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και στη δυτική και στη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30/11) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (1/12) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.


Πηγή