Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Σβίγκου: Οι εικόνες από την Καταλονία είναι θλιβερές

«Μονόδρομος η ενίσχυση της δημοκρατίας» αναφέρει σε ανάρτηση της στο Twitter η εκπρόσωπος Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ράνια Σβίγκου σημειώνει επίσης: «Οι εικόνες από την Καταλονία είναι θλιβερές. Ο διάλογος και η ενίσχυση της δημοκρατίας, και όχι η καταστολή, είναι μονόδρομος».

Την ίδια ώρα, την αστυνομική βία και την καταστολή στη Βαρκελώνη σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με ανάρτηση του στο Twitter σημειώνει: «Η αστυνομική βία και η καταστολή οξύνει την κρίση στη σχέση Μαδρίτης και Βαρκελώνης. Τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατία».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει στην ανάρτηση του: «η απλή σύγκριση της ωμής αστυνομικής βίας στο #cataloniareferendum, με το δημοψήφισμα στη Σκωτία, είναι συντριπτική για τον @marianorajoy».

Τέλος, για όργιο βίας και τρομοκρατίας, με στόχο την παρεμπόδιση των πολιτών να εκφράσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, κατηγορεί την κυβέρνηση Ραχόι, η Λαϊκή Ενότητα.

Όπως αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση, «ο αυταρχισμός των ισπανικών αρχών έφτασε σε τέτοιες ακρότητες ώστε να προβαίνουν σε κατάσχεση ψηφοδελτίων, να αφαιρούν γεμάτες κάλπες μέσα από τα εκλογικά κέντρα και να πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες τους πολίτες που περίμεναν υπομονετικά προκειμένου να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δεκάδων πολιτών».

Η ΛΑΕ τονίζει πως η ωμή καταστολή δεν θα περάσει και καταδικάζει τις ισπανικές αρχές που σε συμφωνία με την Ε.Ε., όπως σημειώνει, προβαίνουν ουσιαστικά σε βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή εναντίον του λαού.

localStorage.clear();


Πηγή