Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σβίγκου: Υπάρχει προσπάθεια για στροφή στις θέσεις πλήρους απασχόλησης

«Το ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2017 το καθαρό ισοζύγιο της μισθωτής απασχόλησης ήταν 255.000 καινούργιες θέσεις εργασίας, είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως υπογράμμισε, το «ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει προσπάθεια για να αναστραφεί η αύξηση των θέσεων μερικής απασχόλησης και να υπάρξει στροφή στις θέσεις πλήρους απασχόλησης, επίσης είναι ένα γεγονός, όπως επίσης γεγονός είναι, ότι η χώρα μας βρίσκεται πρώτη σε απορρόφηση για το ΕΣΠΑ μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφερθείσα στην τελευταία απόφαση του Eurogroup, είπε πως πρέπει να κρατήσουμε τις θετικές δυνατότητες που δημιουργεί και τη στροφή που υπάρχει στην ανάπτυξη, με τη δημιουργία συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως είναι η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Πάντως, η κ. Σβίγκου επανέλαβε, πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μόνο αυτή καθεαυτή η ανάπτυξη, «αλλά σημασία έχει και το πώς τα οφέλη της θα διαχυθούν σε ολόκληρη την κοινωνία. Γι΄ αυτό και μιλούμε για δίκαιη ανάπτυξη».

Μάλιστα πρόσθεσε, πως το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, για το οποίο είπε, πως «δεν αφορά βέβαια μόνο την κυβερνητική εκφώνηση, αλλά είναι ένα σχέδιο το οποίο θα συζητηθεί και με τις περιφέρειες, με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, με τους εργαζόμενους.

Στόχος μας είναι η δίκαιη ανάπτυξη να αποτελέσει τον εφικτό στόχο για την επόμενη περίοδο. Δεν είναι οι αριθμοί αυτό που μας ενδιαφέρει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα αισιόδοξα στοιχεία των αριθμών να αποτυπώνονται στην κοινωνία και στους ανθρώπους και στην καθημερινότητα τους».

Ερωτηθείσα για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξεταστική, είπε: «Ο μόνος λόγος που προτείνεται από τη ΝΔ είναι ως μια κίνηση αντιπερισπασμού. Το σημαντικό στην υπόθεση του Noor1 είναι να ανακαλυφθούν οι ένοχοι και να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Βέβαια, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την τακτική της ΝΔ, η οποία είναι αυτή της λάσπης και της προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σημαντικά θέματα σχετικά με το μέλλον της χώρας και την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Τέλος, αναφερθείσα στις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, αλλά και για την Φώφη Γεννηματά, σημείωσε: «Η μηδενιστική στάση της κ. Γεννηματά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, στρέφεται εναντίον της ίδιας της προσπάθειας που κάνει η παράταξή της».

Πρόσθεσε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη το επόμενο διάστημα θα καταθέσει ένα πρόγραμμα στους πολίτες. «Και σε αυτό το πρόγραμμα θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε δυο δρόμους. Ο ένας δρόμος είναι η συνέχιση της πρόσδεσής της στο άρμα της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, που είδαμε τα αποτελέσματα που είχε στις ζωές των ανθρώπων το προηγούμενο διάστημα, όταν συγκυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.

Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της ριζικής στροφής και της παρακολούθησης της στάσης που έχει πανευρωπαϊκά η σοσιαλδημοκρατία, η οποία έχει προσπαθήσει να αποδεσμευτεί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Από το ποιον δρόμο τελικά θα επιλέξει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα φανεί, αν τελικά έχει να πει στους πολίτες κάτι πραγματικά νέο ή θα αναμασήσει το παλιό, νεοφιλελεύθερο και φθαρμένο πρόγραμμα για το οποίο έχουν ήδη απαντήσει οι πολίτες» κατέληξε η κ. Σβίγκου.

localStorage.clear();


Πηγή