Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Αναφορές για εγκλωβισμένο Έλληνα στα συντρίμμια της Αντιόχειας -Δεν επιβεβαιώνει η ΕΜΑΚ

Ένας Έλληνας φέρεται να είναι εγκλωβισμένος στα συντρίμμια, σε κτίριο στην Αντιόχεια, το οποίο κατέρρευσε από τους φονικούς σεισμούς την Τουρκία.

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 Άννα Ανδρέου στην Αντιόχεια, υπάρχουν αναφορές για έναν Έλληνα που βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα στην πόλη της επαρχίας Χατάι.

Η απεσταλμένη του ΑΝΤ-1 στην Αντιόχεια και δεξιά το κτίριο όπου φέρεται να είναι εγκλωβισμένος ο Έλληνας
Η απεσταλμένη του ΑΝΤ-1 στην Αντιόχεια και δεξιά το κτίριο όπου φέρεται να είναι εγκλωβισμένος ο Έλληνας

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, πρόκειται για έναν Έλληνα, παντρεμένο με ορθόδοξη Σύρια. Το ζευγάρι βρισκόταν στην περιοχή όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος. Ο γαμπρός του αγνοούμενου είπε ότι ο Έλληνας είναι από τις πρώτες ώρες κάτω από τα χαλάσματα. Μάλιστα τις πρώτες ημέρες άκουγαν τις φωνές του αγνοούμενου και της συζύγου του, τώρα όμως δεν ακούν τίποτε. Ο ίδιος είπε ότι έχουν ενημερώσει το ελληνικό προξενείο και απευθύνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές δυνάμεις της ΕΜΑΚ που βρίσκονται στη χώρα να έλθουν για επιχείρηση διάσωσης.

Δεν έχει εικόνα Έλληνα εγκλωβισμένου η ΕΜΑΚ

Πάντως, η ελληνική αποστολή δεν έχει εικόνα για κάποιον Έλληνα εγκλωβισμένο στα συντρίμμια. Όσο περνούν οι ώρες «θάβονται» κάτω από τα συντρίμμια και οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες. Πηγές της Πυροσβεστικής εκφράζουν φόβους ότι από αύριο πλέον (96 ώρες μετά τον φονικό σεισμό) δεν θα υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια. Η ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ έχει αυτονομία για 7 ημέρες.


Πηγή