Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Σεξιστική επίθεση μέσω των σόσιαλ μίντια στην Ε. Αχτσιόγλου

Με αφορμή την σεξιστική επίθεση που δέχεται η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στα τα κοινωνικά δίκτυα, το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ «στέκεται απέναντι σε όλη αυτή τη σεξιστική χυδαιότητα και παραμένει αλληλέγγυο στις γυναίκες θύματα του σεξισμού».

«Η κ. Αχτσιόγλου  είναι μια εργαζόμενη γυναίκα,  σημαντική ερευνήτρια, με άποψη για τη ζωή, την επιστήμη και την πολιτική», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει πως «ο λόγος που επιλέχθηκε μια νέα γυναίκα για κάποιους δεν είναι το βιογραφικό της, οι σπουδές της, η δουλειά της, η μεθοδικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα καθήκοντά της αλλά υπονοείται ένας διαφορετικός τρόπος ανέλιξης».

«Πίσω από την απαράδεκτη αυτή σεξιστική επίθεση, κρύβεται το αναχρονιστικό, βαθιά πατριαρχικό, πλέγμα αντιλήψεων για τη γυναίκα», αναφέρει το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «για άλλη μια φορά κατανοούμε την ανάγκη συσπείρωσης των γυναικών και την ανασυγκρότηση του φεμινιστικού κινήματος  που θα παλεύει  ξανά μαχητικά ενάντια  σε ότι υπονομεύει την κοινωνική ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών και τη δημόσια εικόνα τους και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε».


Πηγή