Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Ανακαινίζω

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται σήμερα Τετάρτη το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Ανακαινίζω, που αφορά κυρίως σε κλειστά ακίνητα.

Αυτό έκανε γνωστό χθες ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, σε παρέμβασή του στο πλαίσιο της 23ης Prodexpo, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Ανακαινίζω εντάσσεται στον ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό για τη στέγαση των νέων ανθρώπων και θα προβλέπει επιδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση κατοικιών.

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Παράταση στην προθεσμία για την ολοκλήρωση των έργων ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ

Σκέρτσος: «Την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Ανακαινίζω»

Σκέρτσος για Εξοικονομώ-Ανακαινίζω

Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως τα τελευταία τρία χρόνια η αγορά ακινήτων και ο κατασκευαστικός κλάδος έχουν πάρει μπροστά, με τη βοήθεια και των μέτρων της κυβέρνησης, όμως η ανάκαμψη δεν έχει καλύψει ακόμα τις πληγές που άφησε πίσω η κρίση, συμπλήρωσε.

«Υπάρχει η ανάγκη η νέα γενιά να μισθώσει κατοικίες σε λογικές τιμές συγκριτικά με τα εισοδήματά της. Για να το πετύχουμε αυτό, έχουμε μια πολυεπίπεδη πολιτική σχετικά με την προσιτή κατοικία», εξήγησε ο ‘Α. Σκέρτσος, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες κλειστών και παλαιών κατοικιών.

«Περίπου το 85% των ακινήτων στη χώρα είναι άνω των 20 ετών. Υπάρχει μεγάλο απόθεμα κλειστών και παλαιών κατοικιών και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες, ώστε να τα ανοίξουν», τόνισε.


Πηγή