Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο.

Η συνάντηση γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού προέδρου στον Κιμ μέσω… Twitter.

 

Ο δρόμος για τη συνάντηση των δύο ανδρών φαινόταν από το πρωί να ανοίγει, όταν η ζώνη που χωρίζει Βόρεια και Νότια Κορέ έκλεισε για τους τουρίστες.

«Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας θα ανταλλάξουν χειραψία για την ειρήνη στην Πανμουντζόμ, τον τόπο που συμβολίζει τη διαίρεση» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα πάμε στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) και θα συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ. Χαίρομαι πολύ» δήλωσε στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απηύθυνε χθες πρόσκληση της τελευταίας στιγμής στον Βορειοκορεάτη ηγέτη να πάει εκεί για να του σφίξει το χέρι και να του πει «καλημέρα».

Η προσέγγιση ανάμεσα στις δύο χώρες έδειχνε τους τελευταίους μήνες να έχει βυθιστεί σε τέλμα μετά την αποτυχία της δεύτερης συνόδου κορυφής Τραμπ-Κιμ στο Βιετνάμ τον Φεβρουάριο.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ




Πηγή