Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Σε ικανοποιητικά επίπεδα τα αποθέματα της Λίμνης Πλαστήρα για την τρέχουσα αρδευτική περίοδο

Σε ικανοποιητικά επίπεδα τα αποθέματα της Λίμνης Πλαστήρα για την τρέχουσα αρδευτική περίοδο

Σε ικανοποιητικά επίπεδα, τα οποία είναι αρκετά να καλύψουν και την πιθανή παράταση της τρέχουσας αρδευτικής περιόδου λόγω οψίμησης της παραγωγής, είναι τα αποθέματα της Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών.

Συνολικά εκταμιεύτηκαν μέχρι στιγμής 100.000.000 κυβικά μέτρα νερό από τη λίμνη, όγκος που είναι εντός των προβλεπόμενων ορίων εκταμίευσης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η τρέχουσα αρδευτική περίοδος ξεκίνησε σχετικά αργά (8 Μαΐου 2019) λόγω της ιδιαίτερα βροχερής άνοιξης και χαρακτηρίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα, με έντονες βροχοπτώσεις το Μάιο, κατά τόπους πλημμύρες και κατά τόπους ξηρασία τον Ιούνιο και γενικά πλημμυρικά φαινόμενα τον Ιούλιο, ενώ ο Αύγουστος χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Αυτά οδήγησαν στην ανάγκη συχνής τροποποίησης του προγράμματος άρδευσης, μέχρι και την ολική διακοπή της σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκου, «το ότι η στάθμη της Λίμνης Πλαστήρα είναι υψηλότερη από πέρυσι, μας κάνει να είμαστε ικανοποιημένοι αλλά ταυτόχρονα ότι έγινε και ορθολογική διαχείριση του νερού, πράγμα απαραίτητο και αναγκαίο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή