Παρασκευή , 17 Μάιος 2024

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ρομά, θα αποφασίσει το Συμβούλιο για προφυλάκιση

Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα τεθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση του 34χρονου αστυνομικού και έτσι ελήφθη η απόφαση να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει σχετικά με την προφυλάκισή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής ζήτησε ο αστυνομικός να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε την προσωρινή του κράτηση μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Τη διαφωνία θα λύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το προσεχές χρονικό διάστημα. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμένει ελεύθερος σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης και έδωσε απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία. Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Ρομά πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της συμπρωτεύουσας.


Πηγή