Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σε κλάματα ξέσπασε η πρόεδρος στη δίκη του «ψευτογιατρού» -Ποινή «μαμούθ», από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα

Σε κλάματα ξέσπασε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας την ώρα που κήρυξε τη λήξη της δίκης του «ψευτογιατρού».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες της δίκης. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δική που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς», είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς των θυμάτων εμφανώς συγκινημένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν «ευχαριστούμε» προς την έδρα.

8 φορές ισόβια στον ψευτογιατρό, από τις μεγαλύτερες ποινές στην Ελλάδα ever

Οπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο επέβαλε στον ψευτογιατρό ποινή οκτώ φορές ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 50 ετών (εκτιτέα τα 20) και συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί ποτέ σε κατηγορούμενο στην Ελλάδα.

Μόνο σε καταδικασθέντες για την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν έχουν επιβληθεί περισσότερες ισόβιες καθείρξεις, ενώ οκτώ φορές ισόβια κάθειρξη έχει επιβληθεί και στην υπόθεση της «εταιρείας δολοφόνων».

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε ζητήσει την ενοχή του «ψευτογιατρού» Νικόλαου Κοντοστάθη γνωστού και ως «Dr Kontos», για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανιζόταν ως dr Kontos σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, με τα βότανα και άλλα σκευάσματα άγνωστης προέλευσης που τους χορηγούσε οδήγησε στον θάνατο επτά ασθενείς και αποπειράθηκε να θανατώσει άλλους έξι.


Πηγή